La maleta de l’Helena es va presentar a l'acte del Premi Helena Jubany. Foto: Lluís Rugama
La maleta de l’Helena es va presentar a l'acte del Premi Helena Jubany. Foto: Lluís Rugama

La maleta de l’Helena: un podcast recollirà l’obra de Jubany

Actrius, actors i amistats de l’Helena han posat veu a les nou narracions escrites per la mataronina, assassinada fa 20 anys

La memòria de l’Helena Jubany, la mataronina assassinada a Sabadell fa més de 20 anys anirà més enllà del Premi que duu el seu nom i que promou l’associació homònima per a relats per ser explicats. L’obra que la pròpia autora va deixar escrita prendrà nova dimensió, en format podcast.

Durant l’acte de lliurament del premi d’aquest any, l’Associació va fer públic que fruit d’un acord entre la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i l’Associació Helena Jubany, properament es publicarà una sèrie de PodCasts titulats “La Maleta de l’Helena”, on es podrà escoltar la incipient obra que ens va deixar escrita l’Helena Jubany i Lorente abans de morir assassinada a Sabadell el 2 de desembre de 2001. 

Ja s’estan fent els enregistraments on actrius, actors i amistats de l’entorn de l’Helena han posat veu a les 9 narracions que la família de l’Helena va publicar en el llibre “Els cristalls de les terres del nord i altres contes”.

Moments de la gravació del podcast

L’Helena Jubany

Helena Jubany i Lorente va néixer el 27 de febrer de 1974. Va viure a Mataró fins als 26 anys. El 1996, es va llicenciar en Periodisme a la UAB. Al llarg de la seva formació professional, va col·laborar amb Televisió de Mataró, amb ràdio Premià i amb el diari El Punt del Maresme. Va treballar com a llibretera a la Cooperativa Robafaves, on va col·laborar en l’elaboració de la revista ‘Notícia de llibres’ i es va interessar especialment per la literatura infantil i juvenil. El 1999 va deixar de treballar a la llibreria i, va dedicar-se al món del llibre des d’altres àmbits, va preparar les oposicions a bibliotecària i va encetar el camí de la creació literària, recopilant un bon nombre de contes propis. L’any 2000 va començar a treballar d’auxiliar de bibliotecària per a la sala infantil de la biblioteca Frederic Alfonso i Orfila de Sentmenat, i alhora que ampliava la seva formació amb els estudis de Biblioteconomia i Documentació a la UOC. Per la seva feina, es va traslladar a Sabadell on va continuar desenvolupant activitats culturals i associatives. Malauradament l’any 2001 va ser assassinada. Amb aquest premi es vol mantenir viu el seu record i compartir la seva passió pels llibres i la literatura.

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive