Enllumenat a Mataró
Enllumenat a Mataró

capgros.com/ACN

Llums de Nadal, entre l'estalvi i l’estímul al comerç

La majoria de ciutats catalanes fan una retallada dràstica en l'enllumenat però altres, com Barcelona o Girona, hi aposten decididament

La crisi que viuen els ajuntaments fruit de la caiguda dels ingressos ha impulsat molts municipis a estalviar aquest any amb la il·luminació nadalenca. A Mataró, la ciutat ha estat a punt de quedar-se sense enllumenat per les dificultats dels botiguers d’assumur els seus costos, i ha calgut recórrer a patrocinadors (Aigües de Mataró i Bankia) per fer possible que sis carrers comercials estiguin il·luminats aquest Nadal. El cas de Mataró no és únic. Molts municipis catalans han optat per fer una retallada dràstica, gastant la meitat que l'any anterior. Però hi ha algunes excepcions, com Barcelona o Girona, on s’ha apostat per l’enllumenat per ajudar a dinamitzar els comerços, sector que espera amb incertesa la campanya nadalenca donada la baixada en el consum.

Barcelona ha apostat per més il·luminació al carrer per Nadal i l’alcalde Trias ha decidit destinar-hi 2,7 MEUR, gairebé mig milió més que l’any anterior. Els carrers estaran aquest any més hores i més dies engalanats. 

A Badalona, l’alcalde popular Xavier Garcia Albiol pagarà la il·luminació nadalenca de tres de les principals avingudes amb l'objectiu de potenciar el comerç. Si fins ara només es feia càrrec de Francesc Layret, enguany també es posarà il·luminació a càrrec de l'Ajuntament a la Via Augusta, la Rambla de Sant Joan i l'avinguda Marqués de Sant Mori. 

El govern municipal de CiU a Girona ha decidit triplicar el nombre de carrers guarnits. Si l'any passat n'hi havia 15, aquest any la xifra de carrers amb il·luminació nadalenca augmenta fins els 40.

A Tarragona, el pressupost per l'enllumenat de Nadal és de 268.000 euros, uns 54.000 menys que la passada campanya. Amb tot, el consistori ha reforçat l'enllumenat a les zones de més pas de vianants com ara l'entorn del Mercat Central i la Rambla Nova.

A Reus  s'ha decidit, malgrat la crisi, no tan sols no suprimir enllumenat sinó que s'amplien el nombre de dies que estarà encès i s'incorpora un espectacle de llum i música. La campanya de Nadal costarà 215.000 euros, un 66% dels quals paguen els botiguers. 

La crisi ha obligat al Vendrell a reduir a la meitat la il·luminació nadalenca. Mentre els comerciants s'encarreguen d'il·luminar tots els carrers del centre, el consistori assumeix el cost del lloguer de garlandes a les entrades, urbanitzacions i zones sense comerç.

A diferents municipis de les comarques de Lleida s'ha retallat pressupost en aquesta ornamentació per tal de rebaixar la factura de la llum.

Manresa ha decidit continuar apostant pels llums de Nadal per potenciar el consum al centre de la ciutat durant les festes nadalenques i no s'ha fet cap canvi substancial respecte els anys anteriors.

A Vic, cada any els comerciants dels diferents eixos comercials de la ciutat es fan càrrec d'adquirir o llogar els llums que engalanen els carrers durant l'època nadalenca i també de col•locar-los al carrer. El consum de les bombetes va a càrrec de l'Ajuntament. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive