El ple de l’Ajuntament de Mataró va donar dijous dia 3, llum verda a la integració de les escoles universitàries de la ciutat en un únic centre que s’ubicarà al TecnoCampus. Tots els grups municipals –amb l’abstenció de la CUP- van votar a favor del conveni de cooperació entre el consistori i el Consell Comarcal del Maresme per a la integració dels dos centres. El procés que ha portat fins a aquest punt “ha estat molt llarg, i encara queda molt de camí per recórrer”, va destacar la presidenta del TecnoCampus, Alícia Romero, que no va ocultar la satisfacció per l’assoliment d’un acord que permet avançar cap a “un projecte universitari potent i fort capaç de generar talent, que millorarà la competitivitat al territori”.
El cap del grup municipal de CiU, Joan Mora, que també és el portaveu nacionalista al Consell Comarcal, va destacar el paper de la seva formació en les negociacions que han fet possible aquest conveni. Mora va recordar que l’ens comarcal “sempre ha defensat el seu projecte universitari” però al mateix temps va reconèixer la importància de la integració. “Si decidim posar tots els ous al mateix cistell, haurem de mirar que aquest cistell sigui sòlid”, va advertir. Mora també va demanar que es vetlli perquè no es perdi cap estudi i va proposar que es cerquin estudis internacionals. El portaveu del grup popular, Pau Mojedano, també va expressar la seva satisfacció per aquest acord per la importància que suposarà per la ciutat “tenir una universitat potent” i va vincular aquest futur centre al seu projecte nàutic.
El conveni, va explicar Romero, estableix les obligacions de les dues administracions de cara a aquesta integració. Així, un dels compromisos passa per garantir que la vicepresidència primera del futur centre recaurà en un representant del Consell Comarcal del Maresme, administració responsable actualment de l’Escola Universitària del Maresme (EUM). Les dues diplomatures que ofereix ara aquest centre, les de Turisme i Empresarials, s’afegiran a l’oferta de l’Escola Universitària Politècnica, que ofereix estudis d’enginyeria, informàtica, telecomunicacions i mitjans audiovisuals. La futura universitat serà un centre adscrit a les Universitats Politècnica de Catalunya i Pompeu Fabra. El conveni també estableix la subrogació de tot el personal de l’EUM, la creació d’un consell d’alcaldes i la constitució d’una comissió executiva de la qual formarà part el gerent del Consell Comarcal. Romero confia en què aquesta suma d’esforços i oferta “tingui un efecte multiplicador tant en el nombre d’estudiants com en la creació d’empreses al territori”.
La presidenta de l'IMPEM Alícia Romero
Comentaris