Tres estudiants, conversant a l'exterior de la Politècnica després d'un examen
Tres estudiants, conversant a l'exterior de la Politècnica després d'un examen

V. B.

‘La selectivitat és més fàcil que passar el batxillerat’

Els estudiants que volen accedir a la universitat han tancat avui les tres intenses jornades de Selectivitat

Amb la sensació d'haver-se tret un bon pes de sobre. Així han creuat aquest migdia la porta els estudiants que sortien de l'Escola Universitària Politècnica al donar per finalitzades les tres intenses jornades de proves d'accés a la universitat (P.A.U.), que van iniciar el passat dimarts. La sele com l'anomenen tots “carinyosament”. Tots al carrer amb l'entrepà, el refresc o el cigarret a una mà, i amb el mòbil a l'altra per trucar als pares i amics i explicar-los com els havia anat. A l'espera dels companys que encara eren a dins, intentant quadrar els números a l'examen d'Economia, per poder comentar la jugada. Ja relaxats, pensant en com celebraran aquest cap de setmana que hi ha llum al final del túnel, han coincidit en comentar que la sele no es tan ferotge com es temien.

“La sele és més fàcil que passar els dos cursos de batxillerat” ha explicat Pipo Caudet, un dels joves que s'han examinat a la Politècnica, amb l'assentiment dels seus companys. “Et diuen que és súper difícil, tant que no tens ni ganes d'estudiar, però després no n'hi ha per tant. Et posen la por al cos” constata Melodie Beneroso, poc després d'enfrontar-se a un examen d'història de l'art. Un examen que li ha servit per revalidar una teoria d'una amiga que ja està a la universitat: de tot el programa, només cal estudiar art grec i romà, i art del segle XIX i XX, per aprovar sobrat. “Així ho vaig fer i m'he presentat amb molta por, però al final tenia raó. El rococó i tot això no surt enlloc a l'examen”, assegura alleujada. La Melodie i en Pipo coincideixen en què els exàmens de llengua, menys el d'anglès, també eren bastant accessibles. “El de castellà estava regalat, l'exercici de sinònims era molt fàcil”, assegura ella. “Les mates tampoc eren gaire complicades, i això que jo anava bastant peix”, afegeix ell.

Apicultors en versió britànica
La senzillesa de les proves de castellà i català, les dues primeres de la Selectivitat, va ajudar a calmar els estudiants. “El dimarts, abans de començar, estava molt nerviosa, però un cop t'hi poses tot va millor”, comenta Ania Paredes. Un dels seus companys, David Pecharromán (“però vaja, tothom em diu ‘Pecha'”, aclara) hi està d'acord: “Fer les proves de català i castellà el primer dia t'ajuda a tranquilitzar-te i a prendre-t'ho amb més calma”. Menys satisfets els ha deixat la prova d'anglès, que també van fer dimarts. “L'anglès el porto bé, però l'examen era complicat. El reading era per al·lucinar, anava sobre abelles i apicultors. No sé, era una cosa molt rara” assegura en ‘Pecha'. Com es deu dir ‘apicultor' en anglès? “Beekeeper, o alguna cosa així posava” diu aquest futur estudiant de l'INEF. L'Ània, per la seva part, optarà per la carrera de Filosofia: “Fent l'examen, he confirmat que és la carrera que vull estudiar”.

En segon pla de l'escena, una noia intenta convèncer una amiga perquè es matriculi a la universitat. Surt de fer les PAU, però no ho té clar. “Fes-ho, tia” li diu a la seva companya que, amb el cap cot i la mirada perduda, medita quin camí ha de seguir.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive