-
-

S. F.

La preincubadora d’empreses busca estimular el talent dels estudiants

El projecte s'adreça a universitaris i als cicles formatius

Estimular els estudiants per convertir els seus treballs en un projecte empresarial. Amb aquesta voluntat s’ha presentat aquest dilluns, dia 1, la preincubadora d’empreses. Impulsada pel TecnoCampus i l’Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM), aquesta preincubadora vol fer “créixer el model per sota de la incubadora” que ja fa anys que funciona a l’Institut, tal i com ha explicat la regidora Alícia Romero. “Busquem persones que poden crear empreses, i vam pensar en mirar els treballs de final de carrera per relacionar-ho”, ha explicat. En aquest sentit, Romero ha afegit que busquen “projectes susceptibles de ser pre-incubats, treballs aprofitables per mirar-los de manera acurada i decidir si són possible”. Aquest projecte es durà a terme a l’Escola Universitària Politècnica de Mataró i a l’Escola Universitària del Maresme. “Volem fomentar dues coses, l’esperit emprenedor i que això ens porti a la creació d’empreses”, ha dit.

El projecte també es portarà a terme en dos instituts on hi ha cicles formatius: l’Escola Pia de Santa Anna i l’IES Miquel Biada. El director general del TecnoCampus, Antoni Uix, ha explicat que Santa Anna “ens havia transmès en diverses ocasions la necessitat de participar i els hem afegit”. Uix ha desgranat en diverses fases els passos a seguir: “generar la idea, fer una selecció entre les millors, diagnosticar els seus punts forts, desenvolupar-la i avaluar-la”. L’avaluació seria en dos àmbits, des d’un punt de vista “acadèmic” i des d’un punt de vista de “negoci” mitjançant “una comissió d’empresaris”.Si la valoració sortís positiva, es passaria a la fase d’incubació.

El projecte, que té un cost anual d’uns 100.000 euros finançats al 50% per l’administració municipal i la resta per altres institucions, s’identifica en un espai creat de moment a cada una de les universitats que s’anomena Cub: “és on es generen idees, on hi ha els tècnics per assessorar i es tracta d’una manera d’identificar el projecte”. La preincubadora té un caràcter molt innovador a Catalunya, ja que amb l’adaptació al pla de Bolonya permetrà crear assignatures específiques per emprenedors que, junt els crèdits de final de projecte, poden suposar el 10% de tot el contingut curricular dels estudis. Uix ha parlat d’aquest projecte com “un pas decisiu en l’estratègia de Mataró i la comarca com a ciutat que estimula el talent”.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive