-
-

V. B.

La normativa de llicències urbanístiques s’adapta als temps de crisi

L'Ajuntament aprova inicialment la modificació de l'ordenança que regula aquest àmbit per flexibilitzar-la i fer front al descens de la construcció

L’Ajuntament ha decidit adaptar la normativa de llicències urbanístiques a la situació actual de crisi econòmica, que ha afectat especialment el sector de la construcció i el mercat immobiliari. L’ordenança que regula aquest àmbit serà subjecte de diverses modificacions, tal i com va aprovar inicialment el Ple de desembre, per ser més coherent amb “l’evolució legislativa i pràctica del sector”, en paraules del regidor d’Habitatge Francesc Teixidó. A més de la nova normativa comunitària que regula aquest àmbit, que ha canviat en els darrers anys (la municipal data de 2006), l’ordenança mataronina necessita més flexibilitat per adaptar-se a “la davallada potent de la construcció”, segons Teixidó.

Entre les mesures més importants, destaca l’ampliació dels terminis de vigència de les llicències d’obres. En el cas d’obres majors, els constructors comptaran amb un any per a iniciar-les i tres per acabar-les, amb possibilitat de pròrroga. En les menors, el termini per començar arriba als sis mesos i un any per finalitzar-les. Aquesta operació, que també han realitzat altres ajuntaments, es tira endavant en comú acord amb els promotors immobiliaris de la ciutat, després d’haver mantingut converses amb ells per conèixer les seves necessitats en temps actuals, segons va destacar Teixidó en el Ple. “Volem que per als promotors sigui més fàcil acabar les obres”, va resumir Teixidó. Altres canvis fan referència a la disposició de llicència ambiental prèvia i de visats dels col·legis professionals, de cara a agilitzar aquests tràmits.

Canvis en les obres d’edificis protegits
D’altra banda, la modificació també afecta diversos articles referents a l’execució d’obres que afecten al Catàleg del Patrimoni Arquitectònic. No caldrà comunicació prèvia en tots aquells projectes que afectin l’ús de sòl i l’edificació d’edificis inclosos en el Pla especial del Patrimoni Arquitectònic. També s’inclouen en règim de llicència les actuacions que impliquin manteniment de façanes de tots els edificis, siguin o no catalogats, així com les façanes que incorporen esgrafiats, un àmbit que ha estat recentment protegit per l’Ajuntament. El regidor d’Habitatge va apuntar que l’ampliació d’aquest requeriment a totes les façanes de la ciutat per “contribuir a mantenir el paisatge” de la mateixa, tot i que va apuntar que es tramitaran les llicències amb la major celeritat possible per no entorpir els procediments d’obres.

La modificació de l’ordenança de llicències urbanístiques es va aprovar inicialment al Ple, amb l’abstenció dels grups de CiU i la CUP, que van anunciar que volen estudiar més detingudament els canvis abans de posicionar-se.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive