Indignació entre les entitats del sector de l’autocaravaning per la negativa del govern de la ciutat d’habilitar un aparcament per a autocaravanes a la ciutat. El govern municipal va veure amb bons ulls la proposta quan el grup municipal del PPC la va presentar al ple del mes de desembre del 2007, i es va comprometre a estudiar la seva viabilitat. Però un any més tard el govern ha donat per descartat el projecte, decisió que els populars consideren una “irresponsabilitat” i la pèrdua d’una oportunitat de crear una activitat “de gran impacte econòmic” per la ciutat. El cap del grup popular, Pau Mojedano, acusa el govern municipal de “no tenir ni idea” de què és l’autocaravanisme, que mou “un col•lectiu de gran poder adquisitiu i molt ben connectat, que podria fer venir molta gent a Mataró”, i lamenta la “desídia” amb la que es mou el govern, que “van tirant d’eslògans” i que deixen de banda “les accions tangibles i pràctiques”. Segons el portaveu del PPC, renunciant a aquest aparcament Mataró perd també la “publicitat que difícilment es podria aconseguir d’una altra manera”, ja que segons ha explicat, un aparcament d’unes quaranta places podria fer passar per la ciutat més de 3000 persones a l’any. Mojedano responsabilitza directament a l’alcalde, Joan Antoni Baron, i a la presidenta de l’IMPEM, Alícia Romero, per haver “incomplert un acord del ple” i per la “poca voluntat” de tirar endavant un projecte que “demana molt poca inversió”, segons ha afegit la regidora popular Lluïsa Corominas.
Els regidors del PPC han explicat la situació aquest dilluns, dia 9, en una roda de premsa que ha comptat amb representants de les diferents associacions i clubs d’autocaravanistes de Catalunya. La presidenta de la federació, Carme Xicola, ha explicat que la negativa del govern municipal convertirà Mataró en “ciutat non grata” en el sector de l’autocaravanning, que tenia previst fer la seva trobada anual en l’aparcament que finalment no es construirà a la ciutat. “Ara hauré de dir que no pot ser i Mataró passarà a la llista negra”. Segons Xicola, l’Ajuntament argumenta que a la comarca del Maresme ja hi ha prou oferta de càmpings on els autocaravanistes poden aparcar. Els usuaris d’aquest mitjà, però, expliquen que als càmpings convencionals han de pagar per serveis que no utilitzen i que únicament requereixen d’un espai on aparcar i on poder realitzar el canvi d’aigües. “Necessitem una instal·lació molt senzilla”, ha explica Joan Galtés, president de la Unió Caravanista.
Més oferta que demanda
El PPC va presentar al desembre del 2007 una proposta de resolució instant el govern a estudiar la viabilitat d’implementar aquest aparcament a la ciutat. La presidenta de l’IMPEM, Alícia Romero, explica que s’ha realitzat un estudi a partir de les converses amb els operadors privats dels càmpings de la comarca, que asseguren que la demanda es cobreix “sense overbooking”, així com també han visitat aparcaments d’altres municipis com Navarcles. Romero, a més, explica que un informe de la Diputació indica que al Maresme “hi ha més oferta que demanda”. La presidenta de l’IMPEM, però, no tanca la porta a estudiar aquesta possibilitat però adverteix que en l’actual situació econòmica, “no és una prioritat” fer un aparcament d’autocaravanes, que requereix d’un solar però també d’una sèrie de serveis. Romero, per últim, ironitza sobre el fet que el PPC, que “hauria de defensar el sector privat”, acabi “demanant a l’ajuntament que s’encarregui d’aquesta activitat”.
Corominas i Mojedano envoltats d'autocaravanistes
Comentaris