Aconseguir que les noves tecnologies arribin a tots els indrets de la ciutat i, sobretot, a tots els ciutadans. Aquest és l'objectiu de l'Ajuntament de Mataró que, a través del TecnoCampus i amb la col·laboració d'una setentena d'entitats, ha impulsat la Tercera Setmana de les Noves Tecnologies per a tothom. Volem que hi hagi una gran moguda al voltant de les noves tecnologies, ha sintetitzat aquest matí la presidenta de la Fundació TecnoCampus, Pilar Gonzàlez-Agápito. Per això hem optat per esquitxar tota la ciutat, tant el territori com a tots els sectors de la població.
En total s'han organitzat una quarentena d'activitats, gran part de les quals tindran lloc durant la setmana del 18 al 24 d'octubre, tot i que el programa d'actes inclou propostes prèvies i posteriors a aquestes dates. Aquests actes tindran lloc a diversos indrets de la ciutat, fins a un total de 35 espais. "Pensem que és la festa major de les noves tecnologies a la ciutat", ha dit Jordi Marín, director de TecnoCampusMataró. Marín ha destacat la voluntat d'aconseguir que tota la ciutat hi participi.
Innovació i creativitat
La Setmana de les Noves Tecnologies farà, en aquesta edició, una especial atenció als conceptes d'innovació i creativitat i com aquestes conceptes es desenvolupen a les ciutats com Mataró. En aquest sentit, un dels actes estelars del programa serà la conferència que oferirà la professora Irene Tinagli, col·laboradora del professor Richard Florida, autor de l'informe titulat Europe in the Creative Age. Aquest estudi, del que existeix un precedent elaborat pel propi Florida sobre les ciutats dels Estats Units, fa un rànquing dels països més innovadors del continent basant-se en els nivells de talent, tolerància i tecnologia de cadascun.
Però dins el programa de la Setmana de les Noves Tecnologies es podran trobar propostes per a tots els gustos, com ara simultànies d'escacs contra l'ordinador, espectacles de dansa i teatre amb elements tecnològics, tallers, jornades empresarials, conferències i presentacions de llibres. Durant la setmana també tindrà lloc la Mostra Gentic 2004, una jornada que per segon any aprofundirà sobre les noves tecnologies d'utilitat empresarial; i la segona Trobada d'Inquiets, un espai en que ciutadans ben diversos, com un policia, un muntanyenc o una mestra, explicaran les seves experiències personals en relació a l'ús de les noves tecnologies i internet.
Per primera vegada, la Setmana comptarà en aquesta edició amb un spot propi que és el guanyador del concurs convocat pel propi Tecnocampus. De fet, l'anunci, que s'emetrà per Televisió de Mataró, inclou les idees del muntatge que va quedar primer classificat i del segon. Un ratolí que fa de pèndol introdueix la Setmana que es presenta jugant amb imatges de Mataró.
El tecnodiari
Una de les novetats de la Setmana serà el Tecnodiari, un portal informatiu editat per Tecnocampus i produit per l'empresa Capgròs que farà un seguiment exhaustiu de les activitats programades. En el Tecnodiari, que s'activarà el dia 14 d'octubre, es podran llegir cròniques diàries, entrevistes amb els protagonistes de les diverses jornades, es podran veure les millors imatges i conèixer el punt de vista d'especialistes de diversos àmbits que signaran columnes d'opinió. A més, es podrà consultar el programa d'activitats i accedir a tota la informació relacionada amb la Ssetmana.
D'altra banda, l'empresa Capgròs també participarà a la jornada amb l'organització, el dia 22 d'octubre, d'una taula rodona sobre el paper de la premsa digital davant els mitjans impresos tradicionals.
Comentaris