capgros.com/ACN

La brossa orgànica del Maresme es tractarà a Granollers a partir del 2009

La planta de tractament de matèria orgànica que s'està construint al Centre Comarcal de Tractament de Residus tractarà els residus fins el 2012

Els residus orgànics que es generen al Maresme es gestionaran, a partir del 2009, a la planta de tractament de matèria orgànica que s’està construint al Centre Comarcal de Tractament de Residus de Granollers. Aquesta nova planta de digestió anaeròbica tractarà els residus orgànics del Vallès Oriental i el Maresme fins al 2012, a la vegada que permetrà ampliar el tractament de residus orgànics de 25.000 a 45.000 tones a l’any. La fracció orgànica es tractarà fins al 2012, any en què també es preveu assolir els objectius de recollida selectiva de la fracció orgànica marcats pel Programa de gestió de residus municipals de Catalunya del 55%.

Aquesta nova instal·lació també permetrà millorar el procés de compostatge i tractament de les olors, i obtenir biogàs per a producció elèctrica, combustible ecològic que serà utilitzat per a autoconsum i l’excedent s’exportarà a la xarxa elèctrica. Els objectius són maximitzar la producció de biogàs i el compost d’alta qualitat, així com gestionar i tractar els residus amb la màxima cura envers l’entorn, segons ha informat el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental (CGRVO).

El pressupost d’adjudicació de les obres de millora i ampliació de la planta de compostatge de la matèria orgànica de Granollers és de 23.123.419 d’euros; dels quals l’Agència de Residus de Catalunya finança 11,6 milions i el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental la resta amb els ajuts obtinguts dels Fons de Cohesió (12.119.181 euros), Xarxa (988.000 euros), Feder (380.000 euros) i PUOSC (300.000 euros).
 
Pla d'acció
La millora de la planta de compostatge de Granollers, està inclosa en el Pla d’acció per a la gestió dels residus municipals a Catalunya (2005-2012), que defineix el nou model de gestió de residus impulsat per la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració dels ens locals, basat en la prevenció, la recollida selectiva i la recuperació dels recursos materials de la brossa domèstica. D’aquesta manera, cap residu anirà a disposició final, incineradora o dipòsit controlat sense haver passat abans per un procés de triatge i tractament.

El Pla d’acció també es fonamenta en l’equilibri territorial, és a dir, en el fet que la brossa es gestioni dins l’àrea on es genera amb la qual cosa s’eviten els trasllats de residus i la necessitat de grans instal·lacions.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive