Redacció

L’índex de desocupació a Mataró continua creixent però de forma més lenta

El darrer any les xifres de desocupats a Mataró han incrementat un 11,4%, una xifra inferior la que es va enregistrar el mateix semestre de 2002, un 19,9%. Amb aquestes són 3.975 les persones desocupades a la ciutat. Una taxa d'atur que , segons el cens del 2001, se situa en el 6,5%, igual que Catalunya i per sota de la de la Província de Barcelona (6,5%) i la d'España (9,2%).

Aquestes dades es recullen en darrer Butlletí Trimestral de l'Observatori del Mercat de Treball de Mataró, que publica l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM). Aquest mateix estudi també revela que l'increment de la desocupació el pateixen sobretot els homes, encara que elles continuen sent menys contractades que ells. De tots els desocupats un 53,5% són dones i si tenim en compte la taxa d'atur registrat, la dels homes és de 5,8% i en les dones del 10,2%.

Per edats, la desocupació ha crescut sobretot entre les persones majors de 44 anys, encara que la franja d'edat amb més aturats continua sent la intermèdia (de 15 a 44 anys), amb el 44,6% del total dels desocupats registrats a Mataró.

A tots els sectors econòmics ha incrementat el número d'aturats. En els dos sectors principals, indústria i serveis, que acumulen respectivament el 43,1 i el 41% dels desocupats, han sofert increments del 12,6% i del 9,5%. La puja més accentuada però ha estat a la construcció, en la qual s'ha assolit un 17,1% de la desocupació.

Finalment, en aquesta ocasió també s'ha observat un fort increment d'aturats entre els joves amb titulació universitària (15%). Però aquesta dada no preocupa accessivament al responsables de l'IMPEM, ja que aquest col·lectiu només forma una petita part dels inactius, ja que el 82,4% dels aturats de Mataró solament tenen estudis primaris.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive