El sector tèxtil té futur. Aquest és el missatge en positiu que ha volgut donar tant l'Ajuntament com el propi sector aquest dilluns dia 29 durant la presentació dels resultats dels sis primers mesos d'aplicació dels Serveis Integrals per al Tèxtil. Aquest programa, impulsat fa mig any per fer front a la crisi estructural del sector, ja ha fet possible que es recol·loquin prop d'una seixantena de treballadors del sector afectats per tancaments o reduccions de plantilla. A més, s'han posat en marxa setze programes d'assessorament per fer més competitives les empreses.
El sector està viu i volem que faci un pas endavant i pugi un esglaó respecte la seva situació actual, ha declarat la presidenta de l'IMPEM, Alícia Romero, durant la presentació dels resultats d'un programa en el qual s'hi ha destinat 180.000 euros. Romero ha assegurat sentir-se prudentment satisfeta dels resultats d'aquest programa i ha avançat que els resultats no es busquen a curt sinó a mig termini. El sector s'està transformant i té molt potencialitat, ha dit en aquest sentit la cap del servei d'ocupació, Carme Martí.
De la mateixa opinió són els empresaris que es beneficiaran dels programes d'assessorament. Nosaltres tenim una empresa petita però som emprenedors, i necessitem que les administracions confiin en nosaltres, ha dit Juan Carlos López, de l'empresa Logar Punt SL. Com ell, la resta d'empresaris han valorat positivament la implicació de l'IMPEM: és la primera vegada que veiem una iniciativa municipal com aquesta, ha dit Antonio Muñoz, de Tèxtil ZeDeSa. Aquest suport que rebem ens ajuda en les mancances que ens impedien obrir-nos a nous mercats, ha explicat Alejandro Florensa, d'Alex Fioren, empresa que es beneficiarà d'un programa d'assessorament a la internacionalització. A banda d'aquest àmbits, els programes també se centraran en l'aplicació de noves tecnologies i en la creació de nous canals de millora del posicionament i la competitivitat. Set empreses, Absolute Moda SL, Alex Fioren SL, Logar Punt SL, Star Textil SA, Suim Wear SL, Tejidos Maresme Textil Punt SL i Textil ZeDeSA, han signat aquest mateix dilluns els convenis de col·laboració per rebre aquest assessorament.
Paral·lelament, el programa de Serveis Integrals per al Tèxtil ha fet un ènfasi especial en els treballadors excedents del sector. En aquest sentit, l'IMPEM ha atès 220 persones, de les quals 58 ja ha estat recol·locades, mentre que 64 extreballadors es troben en aquest moment tramitant la seva reubicació en el mercat laboral. D'altra banda, un total de 33 empreses s'han mostrat interessades en les subvencions que l'IMPEM concedeix a les empreses que contractin indefinidament treballadors excedents del sector. Finalment s'han atorgat sis ajuts per la contractació de sis treballadors, que ha estat subvencionada amb 600 euros.
Futurs serveis
Durant el 2007, l'IMPEM te previst ampliar la seva cartera de serveis relacionats amb el sector. Alguna de les novetats podria ser l'assessorament per a la reorientació estratègica de les activitats industrials actuals, la promoció del disseny com a eina de diferenciació o programes de suport al relleu generacional.
-
Comentaris