L’Hospital de Mataró compta des d’aquest dimecres, dia 5, amb un laboratori d’investigació especialitzat en l’estudi de la motilitat clínica i bàsica de l’aparell digestiu, una disciplina de la qual el centre és una institució capdavantera a l’estat espanyol. El Laboratori forma part del consorci CIBERehd, una xarxa que té com a finalitat promocionar i col·laborar en la investigació científica i en la millora del coneixement biomèdic i la seva transferència a la societat. En aquest sentit, l’objectiu és el de estudiar unes malalties prevalents que impacten en la qualitat de vida dels pacients. Algunes d’aquestes són afeccions a la disfàgia orofaríngia, el reflux gastroesofàgic, alteracions de motilitat intestinal i de colón o el funcionament de l’esfínter anal i la incontinència, entre d’altres.
El laboratori compta amb 100 metres quadrats situats a la planta -2 de l’Hospital de Mataró i ha tingut un cost de 180.000 euros, finançat entre el CIBERehd i el Consorci Sanitari del Maresme. Les instal·lacions tenen tot de modernes tecnologies per a la recerca clínica en pacients amb trastorns motors digestius i per a estudis de recerca bàsica en mostres de teixit gastrointestinal.
En aquest espai hi treballaran investigadors del Consorci i del departament de biologia cel·lular, fisiologia i immunologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, encapçalats pel doctor Pere Clavé de la Unitat d’Exploracions Funcionals Digestives del Servei de Cirurgia de l’Hospital de Mataró. En total hi ha 7 investigadors sèniors, dos investigadores contractades pel CIBERehd, alguns investigadors predoctorals, tècnics de recerca i diversos col·laboradors de l’Hospital de Mataró i la UAB. Se seguiran dues línies de treball, una en motilitat orofaríngia i esofagogàstrica i l’altre en motilitat intestinal, colònica i anorectal.
-
Comentaris