-
-

L'Hospital de Mataró alerta de les conseqüències nefastes del mal ús dels antibiòtics

L’aparició i propagació de les infeccions causades per bacteris que són resistents al tractament amb antibiòtics constitueix una de les amenaces més greus per la salu

Aquest dilluns se celebra el Dia Europeu per a l'Ús Prudent dels Antibiòtics. Que hi hagi un dia dedicat a aquest àmbit dona senyals de la problemàtica que hi ha al darrere del mateix: les autoritats sanitàries alerten que l’aparició i propagació de les infeccions causades per bacteris que són resistents al tractament amb antibiòtics constitueix una de les amenaces més greus per la salut. L'abús dels antibiòtics ha fet que augmentin les resistències dels pacients a aquests medicament.

En aquest sentit, el Consorci Sanitari del Maresme ha posat en marxa el PROA (Programa d’Optimització d’Antimicrobians) per millorar l’ús que es fa dels antibiòtics entre els pacients ingressats a l’Hospital. Ho ha fet amb quatre objectius: millorar els resultats clínics dels pacients amb infeccions; evitar l’aparició i disseminació de bacteris resistents; minimitzar els esdeveniments adversos associats a la utilització d’antimicrobians; i per últim, garantir la utilització de tractaments cost-efectius

Segons dades facilitades per l'Hospital de Mataró, a tota Europa moren cada any 33.000 persones (3.000 a Espanya) a conseqüència de les infeccions hospitalàries causades per bacteris resistents. I, segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), si no es prenen mesures urgents, l’any 2050 moriran cada any uns 10 milions de persones per bacteris resistents, més que per càncer, i la resistència antibiòtica es convertirà en la principal causa de mort del planeta.

L’augment de la resistència antibiòtica es deu, sobretot, a l’ús abusiu i no controlat d’aquests medicaments és un dels més importants. Per garantir la seva eficàcia, cal fer un ús responsable d’aquests fàrmacs i evitar l’automedicació, així com l’incompliment o augmentar la durada del tractament prescrit.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive