Inauguració de l'equipament.
Inauguració de l'equipament.

L'Entorn, un centre de suport alimentari impulsat per Càritas i Creu Roja

La iniciativa, fruit de la col·laboració amb l'Ajuntament i entitats privades, vol atendre millor a famílies en situació de vulnerabilitat.

Mataró ha posat en funcionament aquest dimecres, dia 15, el Centre de Suport Alimentari L'Entorn, una iniciativa de Càritas Inter parroquial i Creu Roja per repartir aliments a famílies en situació de vulnerabilitat o exclusió social de manera més eficient. L'activitat queda centralitzada en un edifici situat al carrer de Casto Méndez Núñez, on s’optimitzaran les donacions i els recursos públics i privats. L’equipament té una superfície de 1.144 m². L’Ajuntament s’ha fet càrrec de les obres d’adequació de les instal·lacions, que han permès redistribuir l’espai i construir una rampa per a vianants al costat de l’accés per a vehicles.

L’Entorn ofereix aliments peribles de llarga durada però també productes frescos i congelats per assegurar una alimentació bàsica i una dieta adequada a les famílies usuàries. La gestió de l’equipament i del servei es porta a terme amb el treball conjunt de les entitats del tercer sector Càritas Interparroquial i Creu Roja amb l’Ajuntament i amb el suport de la Fundació Banc dels Aliments. Aquest centre gestionarà 150.000 kg d’aliments de forma trimestral, unes 600 tones anualment.

Aquest equipament s'ha dissenyat amb un sistema d’autoconsum que comença amb l’arribada de la persona beneficiària i la comprovació del nombre de punts que té assignats per tècnics socials en funció de la gravetat de la situació econòmica i del nombre de membres de la unitat familiar. A continuació, un voluntari acompanya l’usuari a triar els productes que tenen assignats un valor amb punts i un nombre màxim d’unitats que es poden endur.

"La societat ha de sortir de la zona de comfort"

Els representants de l'Ajuntament i les entitats de caire solidari que han impulsat la iniciativa han celebrat la importància d'aquest nou equipament. L'alcalde, David Bote, ha fet un discurs dirigit a la societat, a la que li ha demanat "sortir de la zona de comfort per ajudar als altres" i recuperar "el sentit de la fraternitat, de trobar-se reflectit en el que tenim davant" que considera s'ha perdut en una societat cada cop més consumista. L'alcalde ha destacat que aquesta obra és una gran notícia perquè "millora la prestació d'aquest servei, el seu control i la seva eficiència".

La regidora de Benestar Social, Isabel Martínez, també ha destacat a l'acte que l'Entorn és "un exemple de com es poden aconseguir grans coses treballant conjuntament, amb sinèrgies" i ha destacat que es tracta d'una activitat que ha de treballar per ajudar, sí, però no només en el fet de donar menjar sinó també en "ajudar a sortir de la zona de vulnerabilitat". Ha de ser un pas per millorar la vida d'aquestes persones.

Per la seva banda, Antoni Vilà, de Càrites de Mataró, ha agraït la feina del govern anterior -el projecte va iniciar-se amb l'exregidora Olga Ortiz- i ha repartit "gràcies" entre totes les entitats privades que han fet possible engegar aquest equipament. Anna Maria Guiinart, presidenta de l'Assemblea Local de Creu Roja a Mataró, ha afegit que l'Ajuntament ha actuat sempre "amb gran generositat" i ha recalcat com aquestes accions "dignifiquen" la condició humana. "El propi funcionament del centre dignifica, perquè permet adquirir productes com es fa habitualment", en relació a que el funcionament és similar al d'un supermercat corrent.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive