-
-

V. B.

L'empresa FCC s'adjudica de nou el servei de neteja i recollida de residus

El nou contracte augmenta el nombre de contenidors, preveu millorar el sistema de recollida i destina més personal a la neteja de carrers

El nou contracte per al servei de recollida de residus i la neteja viària, el més important que realitza l'Ajuntament, ja té adjudicatari. Es tracta de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), la mateixa que en els darrers 8 anys s'havia encarregat d'aquest servei. El Ple municipal extraordinari celebrat ahi dilluns hi va votar àmpliament a favor. El nou contracte ha d'augmentar sensiblement el nombre de contenidors, millorar el sistema de recollida de brossa i destinar més personal i recursos a la neteja de carrers, elements tots ells que en els darrers anys han estat força criticats per part dels mataronins.

"El nou contracte farà que "Mataró estigui més neta", va assegurar la regidora de Via Pública, Núria Calpe. "Potencia la recollida selectiva per estalviar residus i costos de tractament, recull les aportacions ciutadanes, s'adequa a les necessitat de cada barri i temporada i és sostenible en el context econòmic actual", va dir Calpe. Aquestes eren algunes de les prioritats marcades pel consistori, a les quals, segons la regidora, la proposta de FCC era la que millor hi donava compliment.

El nou contracte està valorat en 62.664 milions d'euros per als propers 8 anys, i les noves condicions s'implementaran en els propers 6 mesos. El nombre de contenidors s'ampliarà dels 1938 actuals a 2246. En el 92% dels llocs on s'ubicaran hi haurà àrees completes, és a dir, inclouran contenidors de rebuig, fracció orgànica, vidre, paper i cartró i envasos lleugers. La idea és que la gran majoria dels mataronins tinguin una àrea d’aportació per a totes les fraccions dels residus a menys de 100 metres de distància de casa El sistema de recollida d'aquests contenidors s'unificarà, tot ell amb camions de braç lateral articulat per fer-lo de manera més eficient.

Pel que fa al personal dedicat a la recollida de la neteja i residus, en el contracte anterior eren 112 persones tot l'any. Amb el nou contracte, variarà segons la temporada: 137 en temporada alta, 113 en la mitja i 105 en la baixa. Aquestes tres temporades les establirà l'Ajuntament, que assegura que la baixa serà similar al servei que s'ofereix actualment. Segons l'època de l'any, també s'augmentarà el volum dels contenidors per evitar els habituals desbordaments que fins ara es veuen, per exemple, per dates nadalenques. En general, els contenidors de més capacitat, perquè recullin fins a un 10% més de rebuig, un 62% més de fracció orgànica, un 44% més de paper, un 49% més d’envasos lleugers i un 34% més de vidre.

Les bases del nou contracte s'han realitzat a partir d'un procés participatiu que va rebre més de 2000 aportacions ciutadanes amb propostes de millora. D'aquest procés es va deduir que les principals queixes dels mataronins era la neteja dels voltants dels contenidors, la presència de deixalles i mobles la via pública i les caques de gos.Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive