-
-

V. B.

L’Ajuntament segueix indecís per implementar un sistema de ‘bicing’

El consistori estudia des de fa anys implementar un servei públic de lloguer de bicicletes però topa amb traves orogràfiques

L’Ajuntament fa anys que estudia implementar un servei públic de lloguer de bicicletes a la ciutat, similar al ‘Bicing’ de Barcelona. Però no acaba de decidir-se d’una vegada per totes, ja que troba massa traves per garantir-ne la viabilitat. La regidora de Mobilitat, Núria Aguilar, ha explicat aquest dijous que l’àrea de Via Pública “encara no ha arribat a una conclusió sobre si aquest seria un servei favorable o no”. El principal problema radica en l’orografia complexa d’una ciutat que, a grans traços, és plana del Camí de la Geganta cap al mar, i molt costeruda del Parc Central en amunt. La bicicleta és el vehicle sostenible per antonomàsia, però un ‘bicing’ a Mataró podria ser-ho ben poc, segons defensen des de l’Ajuntament. Bàsicament, entenen que tothom utilitzaria la bicicleta de lloguer per baixar des dels barris alts de la ciutat, mentre que ningú faria el camí invers. “Ens podem trobar cada dia amb cotxes transportant bicicletes de nou cap a amunt per reposar-les als punts de lloguer”, ha explicat Aguilar, que troba que això trencaria amb la sostenibilitat implícita del sistema ‘bicing’.

Més enllà de problemes amb el relleu, però, hi ha un altre element que frena el govern per tirar endavant el servei de lloguer. La ciutat encara no està preparada per acollir un gran volum de tràfic de bicicletes. L’Ordenança Municipal de Circulació es va modificar l’any 2009 per donar a la bicicleta el tractament de mode de transport, de cara a poder circular com un vehicle més. Des de Via Pública consideren, però, que encara s’està en fase d’adaptació d’aquesta nova normativa i que toca “aprendre” a conviure amb les bicicletes a l’asfalt dels carrers. Mataró, d’altra banda, tampoc és especialment còmode per als ciclistes. Tan sols compta amb 9 kilòmetres de carril bici i aquest 2010 no està previst desenvolupar-ne cap de nou. Aguilar assegura que això es deu a les característiques dels carrers de la ciutat, en la seva majoria força estret, que no permeten adequar-hi un carril específic. L’opció presa són les “zones 30” o carrers de prioritat invertida, on les bicicletes poden circular més fàcilment. El que sí s’ha ampliat és el nombre d’aparcaments de bicicletes, amb 318 places noves durant el 2009.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive