-
Notícies relacionades
-

L'Ajuntament pren mesures perquè l'oci nocturn no se li escapi de les mans

Incrementa el control policial i la neteja al polígon del Pla d'en Boet, i també hi envia educadors que sensibilitzin en matèria de drogues i civisme

L'Ajuntament intenta frenar el descontrol que es viu a la zona d'oci nocturn del Pla d'en Boet. El consistori treballa en un pla específic que s'aprovarà aquest primer trimestre de 2017, però ja està duent a terme diferents iniciatives perquè la situació al polígon i als seus entorns no s'escapi de les mans. Per exemple, més patrulles conjuntes de la Policia Local i Mossos, persecució més intensa del 'botellón', increment del servei de neteja i educadors sobre el terreny en matèria de drogues i civisme.

El consistori ha pres diverses mesures per intentar pal·liar el descontrol mentre elabora un Pla d'oci nocturn

Així ho va detallar la regidora de Via Pública, Núria Moreno, durant el Ple de febrer, en el que es va aprovar una proposta de resolució presentada per  ERC per "construir un model d'oci sostenible" a la ciutat. "És un tema que ens preocupa", va dir Moreno, conscient que avui en dia la compatibilitat entre les activitats de l'oci nocturn i el descans i la qualitat de vida dels veïns dels barris de l'entorn, així com de l'activitat econòmica diürna del polígon, està lluny de ser l'òptima.

Queixes de veïns i empresaris

Els veïns dels barris propers a aquesta zona fa anys que es queixen de l'excés de sorolls a les nits, així com de la brutícia que s'acumula fruit del 'botellón' a parcs, places i carrers. Els empresaris del polígon també han posat el crit al cel per l'estat en què queda la zona després de les nits de festa. Els problemes també han arribat als usuaris de rodalies, servei de transport que utilitzen molts joves per sortir de festa a Mataró: el de divendres a la nit ja es coneix com 'el tren del botellón'. Segons dades de l'Ajuntament, el 70% dels usuaris de la zona d'oci nocturn són de fora de la capital del Maresme, el 30% dels quals hi arriben en tren.

BOTELLON

Moreno es va comprometre a tenir firmat el Pla per l'oci nocturn abans de la primavera, però va especificar les accions que ja s'estan duent a terme. Segons ella, la Policia Local ha incrementat el control del compliment de l'ordenança que impedeix el consum d'alcohol a la via pública, i patrulla la zona del Pla d'en Boet conjuntament amb els Mossos. La neteja viària també s'ha intensificat els dissabtes i diumenges als matins per reduir els problemes de brutícia acumulada que afecten el mercat de marxants del polígon i les empreses situades a les naus industrial.

D'altra banda, des del Pla municipal de drogodependència s'està treballant sobre el terreny amb educadors que fan intervenció en matèria de sensibilització i reducció de danys per consum d'estupefaents; i des de Joventut s'han fet accions de sensibilització als usuaris de la xarxa d'Espais Joves.

Proposta de resolució d'ERC

La zona d'oci nocturn ha estat notícia en les darreres setmanes per l'escàndol del show porno de The Bot, quelcom que ha generat molt debat sobre el tipus d'oferta que presenta Mataró de nit per als joves. ERC, que va presentar la proposta de resolució, va reclamar que la ciutat es pregunti si vol ser realment una capital de l'oci nocturn metropolità, amb establiments com Cocoa que cada cap de setmana atreuen milers de joves d'arreu del país. "Cal compaginar una oferta atractiva i alhora sostenible i respectuosa amb els veïns i la ciutat", va apuntar el regidor republicà Francesc Teixidó. 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive