Una parella a la pride parade de Barcelona
Una parella a la pride parade de Barcelona

capgros.com

L'Ajuntament difondrà la Llei contra l'homofòbia sense suport de CiU i PxC

El Ple aprova una proposta d'ICV-EUiA per divulgar el contingut d'aquesta llei aprovada pel Parlament, pionera en defensa de les persones LGTBI

L’Ajuntament  va aprovar al Ple de març una proposta de resolució d’ICV-EUiA que servirà per difondre la “Llei contra l’homofòbia”. Es tracta de la llei que va aprovar el Parlament de Catalunya el passat 10 d’octubre i que té com objectiu fonamental eradicar l'homofòbia, la transfòbia i la bifòbia i garantir els drets de les persones LGTBI. Tots els partits hi van votar a favor excepte CiU, que hi va votar en contra després de presentar una esmena a la totalitat, i PxC, que es van abstenir

El text presentat per ICV-EUiA i aprovat pel Ple preveu que l'Ajuntament faci difusió d'aquesta llei als mitjans públics de difusió municipals: Mataró Ràdio, M1TV i a la web de l’Ajuntament de Mataró, on també hi haurà un enllaç amb informació sobre la nova Llei contra l’Homofòbia. La proposta també marca que haurà de negociar un acord amb els setmanaris gratuïts de la ciutat i el mensual Tribuna Maresme perquè col·laborin en aquesta difusió del contingut de la Llei.  

Esmena a la totalitat
CiU va decidir presentar una esmena a la totalitat a la proposta d'ICV-EUiA, cosa que els va valer força crítiques en el sí del Ple. L'alcalde, Joan Mora, va assegurar que com a grup municipal tenen "tot el dret a presentar una fórmula alternativa", i que el desacord "en cap cas està en el fons de la llei" (va recordar que CiU hi va donar suport al Parlament). La discrepància estava en els mètodes per difondre el seu contingut, ja que l'esmena a la totalitat de CiU es compromet a tan sols a "estudiar" qüestions com posar un banner a la web de l'Ajuntament.

"Ens prenen per tontos? Això 'd'estudiar' vol dir que no ho faran", va dir Esteve Martínez (ICV-EUiA) que es va preguntar "de què té por" CiU en aquest àmbit. Martínez va recordar que la Llei contra l'Homofòbia exigeix que els municipis en facin difusió, i que per tant la seva proposta de resolució "reclama que s'apliqui la llei". 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive