Imatge del ple municipal. Foto: R.Gallofré
Imatge del ple municipal. Foto: R.Gallofré

L'Ajuntament de Mataró aprova una pujada d'impostos generalitzada

Impostos com l'IBI augmenten un 8% per al 2020 i amb les noves ordenances les famílies mataronines pagaran uns 48 euros més de mitjana

L'Ajuntament va aprovar ahir dijous en Ple extraordinari una pujada d'impostos generalitada per a l'any 2020. Tal i com ja es va anunciar, impostos com l'IBI augmenten un 8%, i també s'apliquen pujades a altres taxes. Això implicarà que l'any que ve les famílies paguin de mitjana 48 euros anuals més que en el curs actual. 

El consistori, segons argumenta el govern municipal, necessita augmentar els ingressos de cara a afrontar un augment de despeses prevista de cara al 2020, que inclou l'increment salarial del sector públic aprovat pel Govern central, o la millora de diversos serveis. A això s'hi suma que durant el 2019 els ingressos en àmbits com l'impost de la construcció han estat menors dels previstos.

EHqN aAWsAAWBzk (1)

Davant d'això, el principal augment s'aplica a l'IBI, l'impost de béns immobles, el principal que gestiona un ajuntament. Segons el govern, amb el 8% d'augment, es vol arribar als ingressos per habitant de la mitjana espanyola, donant a entendre que fins ara Mataró estava per sota en aquest àmbit.

No és, però, l'única pujada, ja que aquesta s'aplica generalitzada a la majoria d'impostos municipals. La plusvàlua puja un 18%, l'ICIO un 4%, i l'IAE un 8%, mentre que també hi ha augments en la taxa de brossa domiciliària, la taxa de gual o la taxa de retirada de vehicles. La zona blava, per la seva banda, s'augmentarà un 6%

Segons informa l'Ajuntament, es proposa també un recàrrec del 50% del rebut de l’IBI per a habitatges desocupats des de fa més de 2 anys, i l’increment del 10% del fons per a bonificacions de l’IBI i brossa domiciliària per a famílies nombroses, monoparentals, pensionistes i les persones amb menys ingressos.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive