Els Jutjats de Mataró
Els Jutjats de Mataró

ACN / Redacció

Un jutjat de Mataró demana que no pagar la pensió als fills sigui violència masclista

La jutgessa de Mataró demana que el Codi Penal tipifiqui la violència econòmica com una modalitat de violència de gènere

El jutjat penal número 2 de Mataró ha sol·licitat al govern espanyol que estudiï la tipificació de la violència econòmica com a modalitat de violència de gènere i la inclogui en el Codi Penal. La petició es fa després d'un judici per impagament de pensió alimentària en un procediment de divorci, on la titular del jutjat va condemnar a onze anys de presó un home per un delicte d'abandonament de la seva família per l'impagament de les pensions, i una indemnització de 7.375 euros per als períodes corresponents entre setembre de 2014 i juliol de 2019. La magistrada també demana que s'estableixin clàusules de responsabilitat civil que permetin "una reparació integral del dany causat a les víctimes" quan el fet es produeixi de manera reiterada.

En aquest cas en concret, el demandat també ha estat condemnat en dues ocasions per delictes relacionats amb la violència contra la dona, un context que justifica de gènere en un entorn familiar en què hi convivien dos menors. Segons detalla la jutgessa, d'acord amb el procediment de divorci per mutu acord, s'establien qüestions com la regulació d'aspectes personals i patrimonials derivats de la crisi familiar, entre els quals la pensió alimentària i un règim de visites que obligava a una coresponsabilitat entre pare i mare.

La situació, però, era asimètrica, segons la magistrada, que destaca que el conveni regulador "va fer invisible per complet un context de violència" pel fet que es va tramitar el divorci de "mutu acord". És per això que en una exposició raonada feta al govern espanyol proposa que s'integri al Codi Penal la violència econòmica com una modalitat dins del concepte de violència de gènere. L'argumentació es basa en el fet que suposa una "privació intencionada i no justificada de recursos per al benestar físic o psicològic d'una dona i/o dels seus fills o filles".

El Tribunal Suprem ja va reconèixer al març que deixar de pagar la pensió per a l'alimentació dels fills és una forma de "violència econòmica". El que demana ara la jutgessa de Mataró és que la violència econòmica s'inclogui en el Codi Penal com una forma més de violència de gènere.

 

Comentaris (2)

Apex Fa 9 dies
Las leyes las hace el Poder Legislativo. Los jueces son técnicos que aplican leyes, si no les gustan las que hay que se metan a políticos. Ahora resulta que ser tacaño o mala persona depende del sexo. Ya está bien del rollo progre barato.
x Fa 9 dies
Que si, que evidentment s ha de pagar...pero seria tambe violencia de genere si es la dona la que no paga? o continuem discriminant per raons de genere al home, per una altre banda els mateixos jutges que deixen en llibertat a tots els nostres delinqüents, agresors, ...que ocupen, roben, violen...ara demanan lleis mes dures nomes per aixo, clar es molt politicament correcte, perque no les demanen contra els okupes, multireicidents...delinqüents menors...? molta ideologia i poca justicia.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive