Canela, portaveu de Junts per Mataró, al Parc Central. Foto: R. G.
Canela, portaveu de Junts per Mataró, al Parc Central. Foto: R. G.

Junts demana retallar serveis en lloc de pujar l’IBI a Mataró

Junts apunta a PUMSA i Mataró Audiovisual com exemple d’empreses municipals de les que cal revisar el finançament


Junts per Mataró no donarà el seu suport al govern municipal en la primera aprovació de les ordenances fiscals pel 2021. No donen suport a la pujada d’impostos i retreuen al govern que recarregui en el ciutadà, a través de l’IBI, l’import de la crisi de la pandèmia de Covi-19. L’alternativa que proposen? Revisar i retallar serveis de l’Ajuntament amb empreses públiques municipals com PUMSA i Mataró Audiovisual al punt de mira.

El grup independentista, amb 2 dels 27 regidors del Ple, critica els errors del govern municipal “manca de lideratge de l’alcalde, actitud recorrent d’escenificació de clima de confrontació institucional amb el Govern de la Generalitat, seguidisme acrític del govern de l’Estat, incapacitat d’arribar a acords concrets amb l’oposició en uns moments crítics” i considera la proposta de rebaixa salarial del govern “una absoluta incoherència” ja que es manté l’equip de govern en 15 regidors i càrrecs de confiança. 

El moment de tocar la cartera de serveis

"Cal prendre decisions valentes que aconsegueixin l’eficiència en els serveis públics"

Junts creu que “aquest govern ha de començar a pensar en disposar de recursos sense augmentar la pressió fiscal sobre la ciutadania. I menys ara”. Per contra, respecte el Pla de Racionalització, consideren que “paga la pena parlar del futur d’empreses del Grup com PUMSA o l’EPE Mataró Audiovisual i deslliurar-nos d’aquesta idea que els Ajuntaments ho han de fer tot”.  El partit aposta clarament per “prendre decisions que, de manera valenta, aconsegueixin l’eficiència en els serveis públics i revertir aquest procés d’insatisfacció de la ciutadania de Mataró”. 

Els puigdemontistes també defensen més ajudes a l’emprenedoria, el comerç i l’empresa: “Cal una actitud més ferma d’acompanyament de l’Ajuntament a tots aquests sectors, com s’ha fet a Terrassa, per exemple, on l’alcalde Ballart ha signat un conveni amb el Gremi d’Hostaleria amb el compromís d’una sèrie d’accions encaminades a pal·liar la desastrosa situació que pateix el sector”.

Des de Junts per Mataró asseguren que tenen “sempre la mà estesa a treballar en un pacte sobre la fiscalitat de tots els mataronins i mataronines, però cal tenir en compte que ja vam discutir unes ordenances fiscals sense conèixer el pressupost i ara es planteja una nova pujada de les ordenances sense conèixer l’evolució fiscal de tot el mandat, ni els objectius d’aquest govern més enllà de la dinàmica de planificació que no s’acaba concretant en mesures executives”.

 

Arxivat a:

Comentaris (3)

Pablo Fa 9 mesos
Me cuesta ver qué servicios da el ayuntamiento aparte de arreglar (¿?) las calles, semáforos, policia y poco más. El resto igual no son "servicios", son "extras": Museos, Expos, Fiestas mayores, fiestas de barrios, muestra de entidades...
Pablo Fa 9 mesos
Lo que tienen que hacer es incrementar la productividad de las diferentes "empresas" del ayuntamiento. La Brigada, Cultura, el Instituto son lugares donde le ineficiencia está a la orden del día. Instituciones que solo consumen recursos (museo), otras donde el 20% del personal está siempre ausente o de baja (Instituto MB), otros que para cambiar una bombila consumen horas y horas... si fuese una empresa, ya estarían muchos en la calle y con un jefe dando caña para llegar a fin de més.
menys estafadors Fa 9 mesos
que cal no pujar els impostos això és evident, és més no es poden pujar amb la crisi que hi ha, però prestar encara menys serveis si pràcticament no es fan o a la vista no es veuen en especial en l'ambit de seguretat i manteniment? algo no es fa bé perquè no s'enten que sigui com sigui ens la colen als ciutadans o pujant l'IBI o prestant menys serveis. Quan hauria de ser el mateixs impostos amb els mateis serveis (o més aviat més serveis perquè ni es fan)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive