Jaume Boter de Palau
Jaume Boter de Palau

V. B.

Jaume Boter de Palau: 'Volem destinar cada any més diners a l’obra social'

El president de l'entitat financera destaca que la nova seu del Pla d'en Boet oferirà 'més comoditat' al personal i als clients

Quins avantatges dóna a Caixa Laietana el nou emplaçament de la seva seu social?
La seu clàssica del carrer d'en Palau 18 s'havia quedat petita amb els anys i desplaçar-se era obligatori. Per això, l'any 91, es van adquirir els terrenys de Pla d'en Boet. I aquest nou espai s'ha portat a terme en dues etapes. Per tant, podríem dir que es tracta, simplement, de donar més comoditat al personal i als clients. Millor accés, millor aparcament, etc.

El client s'haurà de desplaçar fins Pla d'en Boet. No li pot resultar incòmode? Potser es perd el tracte més pròxim.
El client del Centre segueix tenint la mateixa oficina. Canviada de lloc (a la Riera) però amb el mateix servei i el mateix personal a La Riera. El canvi més gran és per a aquell client que havia de venir per coses molt concretes, com assumptes de crèdits o de cultura. Aquest client es trobarà amb molta més comoditat a la nova seu. A més, posarem fi als problemes que teníem abans amb clients de Barcelona que trigaven més temps a arribar al centre i no trobaven lloc per aparcar.

Ampliareu la biblioteca i s'estudia ampliar també l'Ateneu. Això significa una gran aposta de l'entitat per la cultura.
Caixa Laietana entra al centre de Mataró amb un gran equipament cultural. La biblioteca ocuparà un espai entre el carrer d'en Pujol i el carrer d'en Palau. Aquest projecte està ben definit i ja s'hi està treballant. Probablement, la biblitoeca haurà d'estar tancada un temps D'altra banda, el projecte i els continguts que aniran als pisos superiors estan en estudi perquè és molt més complex i no es pot fer així d'un dia per l'altra.

Sempre hi ha qui diu que Caixa Laietana no s'ha implicat prou en la ciutat...
No hi estic d'acord en absolut. Històricament, Caixa Laietana sempre ha estat molt implicada a Mataró i cada vegada ens anirem implicant més. La Capella de Santa Maria dels Dolors, les biblioteques i les escoles bressol, entre altres projectes, no s'ha fet a Vic, s'han fet a Mataró.

A l'hora d'encarar aquests projectes, la relació amb l'Ajuntament és prou positiva?
L'ajuntament és l'ajuntament i La caixa és la caixa. Algunes vegades s'han fet coses conjuntament i altres vegades cadascú ha anar pel seu compte. Però quan hi ha hagut alguna projecte important, s'ha fet de mutu acord. L'ajuntament sempre trobarà col•laboració en nosaltres en aquests projectes i nosaltres també pretenem trobar-ne en l'ajuntament.

Amb la nova seu feta realitat, i amb el projecte de l'equipament cultural ja planificat, quins són els grans reptes de futur de Caixa Laietana?
Com a entitat financera, pretenem anar avançant com fins ara. Potser no es tornaran a repetir els beneficis que s'han fet fins ara, però la Caixa té bons resultats i esperem seguir tenint-ne en els propers anys. Continuarem la nostra expansió dins de la comarca i de tot Catalunya. En aquests moments, amb una aposta clara cap a les terres de Lleida que, per a nosaltres, encara són verges. Culturalment, pretenem seguir participant de la vida cultural de la ciutat i procurant que, cada any, l'obra social tingui més diners. Però quan parlem d'obra social no ens referim tant sols a cultura estrictament, sinó que anem molt més enllà.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive