Més d'1,5 milions d’alumnes han començat aquesta setmana el nou curs escolar a Catalunya, però no tots els infants i adolescents ho han fet a les seves escoles i instituts. Al Maresme, 6 alumnes d’entre 12 i 17 anys han iniciat les classes a l’aula hospitalària de Salut Mental Infantojuvenil de l'Hospital de Mataró, de la mà del psicòleg i psicopedagog Jordi Riera com a mestre.
Aquesta aula hospitalària forma part d’un programa del Departament d’Educació i es va posar en funcionament el curs passat. L'actuació que es fa ha de ser molt personalitzada i s'han d'oferir activitats específiques adaptades a cada alumne i al temps d'estada a l'hospital, ja que els infants i adolescents ingressats pateixen diferents trastorns:de l'espectre autista. obsessivocompulsiu, de la conducta alimentària, psicòtic o ansiós/depressiu
Molt més que escolarització
A més de donar continuïtat al procés d'aprenentatge, el professor té un paper molt important en altres aspectes i ajuda els alumnes a minimitzar l'impacte psicològic de l'hospitalització, facilitar el retorn a l'escola, comunicar-se, compartir i conviure durant l'ingrés, donar un caràcter positiu i formatiu al temps lliure a l'hospital i reduir l'impacte de la malaltia en la seva escolarització.
Durant el curs escolar 2020-2021, un total de 73 alumnes de Primària i Secundària van passar per l’aula hospitalària de Salut Mental de l’Hospital de Mataró.
Comentaris (1)