Graupera, Boada i Buenaventura durant la roda de premsa.
Graupera, Boada i Buenaventura durant la roda de premsa.

Joan Salicrú

ICV presenta una proposta alternativa del projecte dels laterals de la C-32

Desacord en el sí del del govern municipal entre PSC i els ecosocialistes

El president del grup municipal d'ICV, Jaume Graupera, ha anunciat avui dilluns dia 22 el desacord del seu grup respecte el projecte dels laterals de la C-32 i la presentació d'una proposta alternativa a la apuntada de moment pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) de la Generalitat, que contempla posar més carrils a l'actual variant per alleugerir el tràfic que registra la zona en moments puntuals de la setmana com el dissabte a la tarda.

La proposta dels ecosocialistes es base en el cobriment de la C-32 des de la plaça Itàlia fins a una nova rotonda, a l'alçada de Vallveric, per motius de contaminació acústica. Paral·lelament, es proposa construir un enllaç entre les dues rotondes per sobre de la zona dels Turons. “No ens sembla oportú fer laterals i rodejar Mataró d'un cinturó de carrils”, ha dit Graupera, que ha tillat la proposta del PTOP de “faraònica”. Graupera ha explicat que la qüestió s'ha debatut dins l'equip de govern però que hi ha una discrepància clara entre socialistes i ecosocialistes. Davant d'això, fonts d'ICV han confirmat a capgros.com que amb tota seguretat presentaran al·legacions al projecte via un diputat al Parlament o com a delegació del partit a Mataró.

El líder d'ICV ha explicat aquesta idea en el marc d'una roda de premsa convocada per presentar una jornada sobre mobilitat sostenible que aquest dissabte dia 27 tindrà lloc a la Biblioteca Pompeu Fabra i que comptarà amb la presència dels consellers Joan Saura i Francesc Baltasar. En l'acte hi era present Joan Boada, portaveu d'ICV al Parlament, que ha desvinculat la proposta de la conversió de la N-II en via cívica i ha apuntat que en tot cas cal anar avançant en l'aposta pels transports públics que un dia permetran fer de la N-II un carrer més de les ciutats de la costa maresmenca. “No posem el carro abans dels bous”, ha apuntat.

Un canvi de model per a la mobilitat
Boada ha parlat de la necessitat de fer un canvi cap a un nou model de mobilitat en el qual tinguin molt més pes les xarxes ferroviàries i d'autobusos. “Hem de posar una solució dràstica de mobilitat. Sinó anem al colapse. Cal fer una aposta decidida perquè en deu o quinze anys tinguem futur en aquest sentit”, ha dit l'ecosocialista.

El portaveu d'ICV al Parlament ha recordat que un 40% dels catalans no tenen carnet i que el govern ha de vetllar tan per aquest col·lectiu com pel dels cotxes, fent una gran inversió en l'àmbit dels transports públics. Boada, fent gala de la capacitat caïnita que té el tripartit català, ha criticat durament el Pla d'Infrastructures presentat també des del Departament de Política Territorial i Obres Públiques. Ho ha fet per quatre motius: hauria de ser un pla de transports de viatgers –no només d'infrastructures-, cal invertir les prioritats i fer primerament les inversions en xarxa ferroviària, la xarxa de busos pràcticament no hi té presència i podria ser una de les grans solucions i no es detalla de quina manera es finançarà el pla.

Boada, en clau maresmenca, ha apostat per fer ja el desdoblament del tram Arenys de Mar-Blanes dels trens de Rodalies, per començar a plantejar la connexió en tren entre Mataró i Granollers abans que cap altre part de la línia orbital, parmeabilitzar la línia de la costa per superar la barrera que suposa el tren, protegir l'entrada dels autobusos amb carrils especials a l'hora d'entrar a Mataró, possibilitar l'arribada a les estacions de tren de la costa amb mitjans públics, augmentar la freqüència de pas fins a 3-5 minuts a la xarxa de rodalies convertint-la amb un metro regional i crear una xarxa de busos entre les capitals de comarca i també dins les comarques.

Respecte a la necessitat de situar una nova estació de tren a Premià de Mar Boada ha reclamat no fer “pedaços” sinó planejar el Maresme de forma conjunta a nivell de tota la mobilitat. En la presentació també hi ha participat la responsable de l'Àmbit del Medi Ambient i Territori d'ICV, Núria Buenaventura.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive