Francesc Castanyer

ICV-EUiA pressiona el PSC perquè aclareixi el futur immediat de Manuel Mas

Els ecosocialistes volen saber la data de la renúncia de l'alcalde abans de Setmana Santa per preparar el nou acord de Govern

La incertesa sobre el futur immediat de l'alcalde Manuel Mas, que aquesta setmana pren possessió de l'acta de diputat a les Corts Generals, ha provocat que el govern municipal de Mataró sigui blanc de les crítiques dels grups de l'oposició –CiU i PP– que es refereixen constantment a la situació d'interinitat que es viu des de fa mesos a l'Ajuntament.

Aquest fet ha provocat la primera reacció pública del fins ara prudent i discret soci del PSC, que s'ha vist involucrat en una tempesta que no han provocat i que consideren perjudicial pels seus interessos com a partit.

«La gent es pensa que estem més pendents dels canvis que de governar. Ens preocupa que s'hagi creat aquest ambient de provisionalitat perquè s'estan fent moltes coses per la ciutat», ha dit Toni Guirao, president local d'ICV-EUiA.

Aquest neguit ha portat a representants del partit ecosocialista a mantenir un contacte informal amb els socialistes per demanar-los que el calendari de la renúncia de Manuel Mas estigui concretat abans de Setmana Santa.

«L'acord del govern tripartit especifica que si marxa l'alcalde s'haurà de renegociar el pacte i per tant hem de començar a discutir aquest nou document», ha dit Guirao. En aquest sentit ICV-EUiA ja ha avançat que presionarà perquè els àmbits de la dona i de la nova ciutadania tinguin més pes dins el govern.

Fonts ecosocialistes també han advertit que s'haurà de començar a discutir el nou pressupost de l'any 2005 i que això encara fa més urgent solucionar el nou acord de govern i el futur alcalde.

Per la seva part, el PSC que aquesta tarda celebra una comissió executiva local, s'ha limitat a anunciar que hi haurà canvis però que el calendari no està tancat. Al marge d'anunciar la data de renúncia a l'alcaldia de Manuel Mas, els socialistes hauran de confirmar qui és definitivament la persona que proposaran per succeir-lo, que s'haurà de decidir en una votació de l'assemblea local del PSC, que tampoc no ha estat convocada.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive