Infermeres a la UCI B de l'Hospital de Mataró. Foto: Jordi Pujolar
Infermeres a la UCI B de l'Hospital de Mataró. Foto: Jordi Pujolar

L'Hospital de Mataró, al límit: només dos llits lliures a l'UCI i tots els de planta ocupats

20 dels 22 llits d'UCI disponibles estan ocupats, 14 d'ells per pacients Covid, i els 284 llits de planta també estan tots plens

L'UCI de l'Hospital de Mataró torna a vorejar el col·lapse. Tal i com ja va passar en el pic de la segona onada, a l'octubre, gairebé no té llits lliures, mentre els ingressos per Covid no paren d'augmentar. Si la progressió es manté, la unitat de cures intensives, ampliada a l'octubre, corre risc de no poder acollir més malalts. A planta, una situació molt similar: tots els llits d'ingrés estan ocupats, tot i que en aquesta cas l'Hospital en té 15 d'extra disponibles per si és necessari. 

Segons dades del Consorci Sanitari del Maresme, a data de divendres dia 22 hi havia 20 dels 22 llits de l'UCI de l'Hospital de Mataró ocupats. 14 d'ells ho estan per pacients amb Covid en estat molt greu o crític, i els 6 restants per pacients amb altres malalties i afectacions. A banda, tots els llits de planta, un total de 284, també estan plens, 122 dels quals de pacients Covid.

A mitjan mes d'octubre, coincidint amb la segona onada de Covid, l'Hospital de Mataró va ampliar la capacitat de la unitat de cures intensives, passant de 14 a 22 llits. Quelcom que ha resultat providencial de cara a fer front a la pressió assistencial que va suposar l'augment de casos a la tardor, i que també està sent clau aquests dies de gener, quan els ingressos hospitalaris per Covid s'han disparat de nou de forma alarmant. 

Segueix baixant el nombre d’ingressats per Covid-19 a l’Hospital de Mataró. Foto: R.Gallofré

Entrada principal de l'Hospital de Mataró. Foto: R.Gallofré

Però si la progressió segueix com fins ara, amb la possibilitat de superar fins i tot el rècord d'ingressats registrat a l'abril (184, pels 177 actuals, repartits entre planta, cures intensives i l'Hospital de Sant Jaume) la capacitat de l'UCI de l'Hospital pot no ser suficient.  A mitjan mes de novembre l'Hospital ja va haver d'ampiar provisionalment el nombre de llits per a crítics. Cal tenir en compte, a més, que cada llit d'UCI necessita personal d'infermeria i auxiliar, que s'ha de treure d'altres llocs com ara els quiròfans. Això, junt amb l'augment d'ingressos per Covid, fa temer que aviat l'Hospital hagi de començar a suspendre cirurgies no urgents, tal i com ja estan fent altres equipaments del país. 

Pel que fa a l'ocupació total de llits que es viu a planta l'Hospital de Mataró ha habilitat una unitat de reserva formada per 15 nous llits, que a data de divendres 22 encara no havia calgut activar. En aquest sentit encara hi ha marge, tot i que hi ha pacients que requereixen ingrés que han d'esperar hores abans de poder-ho fer degut a la situació que es viu. 

Segons dades del departament de Salut d'aquest divendres, dia 22, al conjunt de Catalunya hi ha 2.886 pacients ingressats amb Covid, 42 més que fa 24 hores, i 631 persones a l'UCI, 10 més. 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive