-
-

T. Rodon

'Hauré de fer vuit quilòmetres al dia per portar el nen a l’escola?'

Indignació i frustració entre els pares i mares que no podran portar el seu fill a les opcions escollides durant la preinscripció

Tot i que l'escena es repeteix cada any, la situació pels afectats continua sent de decepció i impotència. Les llistes definitives d'assignació de places de preinscripció a educació per als centres educatius dels cicles d'infantil no han somrigut a tots els pares i mares. De fet, la primera opció no ha estat acceptada pel 18% dels mataronins i, en els casos més extrems, no s'ha aconseguit plaça a cap de les set opcions triades. En aquests casos, l'Institut Municipal d'Educació (IME) ha hagut d'actuar d'ofici designant una escola amb llocs vacants. Aquest és el cas de la Lídia Roca, que ha vist com l'escola que li han assignat, la de Cirera, es troba molt lluny d'allà on viu: “L'escola es troba a 1,1 quilòmetres de casa, fet que implica que haurem de fer vuit quilòmetres al dia per portar en Joan a l'escola”. El problema en aquest cas és doble ja que el pare d'en Joan treballa a Girona i, la mare, no pot conduir.

De moment, els pares i mares afectats han presentat un recurs a l'ajuntament de Mataró i al Departament d'Educació, però són conscients que difícilment prosperarà. Una de les mares, Mireia Gomila, diu que insistiran fins l'últim dia: “Visc a l'Eixample i m'han enviat al Tomàs Viñas de Cerdanyola. Ja sabia que la primera opció no me l'acceptarien però és frustrant que cap de les set las hagin acceptat”.

La majoria de pares tenen problemes geogràfics i se'ls ha assignat un centre que es troba lluny del seu domicili. Malgrat tot, també hi ha altres arguments, segons Gomila: “Moltes escoles que han assignat tenen una ràtio molt alta d'immigrants, fet que incideix en la qualitat de l'ensenyament”.

Els afectats s'organitzen en una plataforma
De forma prèvia a que el Departament d'Educació donés a conèixer l'assignació de places, un grapat de pares i mares van decidir a finals de febrer organitzar-se en una Plataforma per tal de fer front comú davant d'una situació que, segons afirmen, ja preveien. Segons els membres d'aquesta plataforma, les escoles del centre viuen una situació d'overbooking “insostenible”. “Abans que comencessin les preinscripcions sabíem que passaria això. Els barris de l'Eixample, l'Havana i el centre només tenen dues escoles públiques i la demanda és molt més gran”, afirma Montse Tarragó. El col·lectiu de pares demanen que l'Ajuntament habiliti de forma provisional una aula per P3 i P4 “en algun lloc del centre”. A més, suggereixen instal·lar barracons provisionals que s'incorporarien el curs 2008-2009 a la nova escola de Cal Collut.

La plataforma està formada actualment per dotze famílies que es troben en la mateixa situació i que van decidir fa un mes iniciar algunes accions com recollir signatures per tal de presionar a l'ajuntament. De moment, n'han recollit un total de quatre-centes, que preveuen entregar el proper 7 de juny a les oficines de l'IME. Un dia abans, però, han convocat a tots els pares que no han pogut matricular el seu fill a les opcions escollides a les Figueretes per debatre sobre la situació. A més, els seus membres han mantingut nombroses reunions amb el president del Patronat Municipal d'Educació, Pep Comas. “Al centre hi ha un dèficit total de places que és urgent solucionar; de moment hi ha una bona predisposició de l'ajuntament d'obrir una nova línia de P-4 al anova escola de Cal Collut”, afirma una de les portaveus de la Plataforma, Carme Altayó.

Ets un dels pares afectats? Explica'ns-ho a redaccio@capgros.com

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive