-
-

V. B.

Guirao: ‘La feina del departament de Medi Ambient és buscar complicitats’

El Centre educatiu de la sostenibilitat i el desenvolupament de l'Agenda 21, principals reptes del regidor

Desenvolupar la Agenda 21, crear un centre educatiu de la sostenibilitat que esdevingui un model per a tota Catalunya, i buscar complicitat amb els diversos departaments de l'Ajuntament a l'hora d'executar polítiques mediambientals. Amb aquests tres principals objectius afronta Toni Guirao (ICV) el mandat de quatre anys al capdavant de la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat. “El centre educatiu unirà temes de medi ambient, socials i econòmics, que són la base de la sostenibilitat”, explica Guirao. El projecte està en fase de disseny, però es vol que sigui “modèlic”. “El plantegem com un espai on la població pugui informar-se i interaccionar, que pugui accedir a tot tipus de dades”, constata el regidor.

L'Agenda 21, un programa de les Nacions Unides per Promoure el desenvolupament sostenible, és una altra de les fixacions del departament que encapçala Guirao en aquest mandat. “Volem una agenda realment aplicada al segle XXI, que treballi fort sobre la mobilitat i la sostenibilitat”. Guirao renega de les “posicions buides” des de les quals sovint es tracten les qüestions mediambientals. “Volem deixar clar a la ciutadania què significa sostenibilitat”. Un dels principals punts en el desenvolupament de l'Agenda 21 serà revaloritzar “els espais naturals de l'entorn de la ciutat”.

L'execució d'aquests plans, segons Guirao, parteix amb una condició bàsica: implicar-hi tot l'Ajuntament. “La política de medi ambient és transversal, cal fer un treball teòric previ per explicar la conveniència de les mesures a la resta de departaments, perquè prenguin consciència”. En aquest sentit, Guirao constata que “la feina de departaments com el de Medi Ambient és buscar complicitats arreu”. L'àrea pot comptar amb un nou aliat: l'alcalde, Joan Antoni Baron, comptarà amb responsabilitats en l'àmbit de Medi Ambient a la Diputació. “Volem ser una ciutat pilot en l'Agenda 21, i segur que l'Alcalde ens podrà ajudar”, afirma el regidor.

Un dels aspectes més polèmics als quals s'ha d'enfrontar el nou regidor és el de les antenes de telefonia mòbil, que segueixen despertant protestes entre alguns sectors de la ciutadania. “L'Ajuntament ha d'estar al costat dels veïns, fer arribar la seva veu al Parlament o, si cal, al Congrés –assegura-, per tal que aquest país disposi d'una legislació que els permeti estar tranquils. Això també és sostenibilitat”. El regidor també anuncia que el seu departament està treballant en un “mapa sonor” de la ciutat que, quan es faci públic, “portarà sorpreses”.

Regidor d'estrena
Guirao, nascut l'any 1958, viu també la seva estrena com a regidor després de sis anys presidint Iniciativa, accedint al càrrec després que el cap de llista de la seva formació, Jaume Graupera, dimitís a causa dels mals resultats dels ecosocialistes als darrers comicis municipals. “Combinar la presidència d'un partit amb el càrrec públic implica compaginar una bona gestió amb la difusió de les idees que defenses. És complicat i cal responsabilitat”, resumeix Guirao, que també apunta que el seu és un càrrec d'elevada rellevància sectorial. “No hi ha gaires regidors de Medi Ambient d'ICV en ciutats de més de 100.000 habitants a Catalunya”.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive