El govern municipal, satisfet de la primera meitat de mandat
El govern municipal, satisfet de la primera meitat de mandat

El govern municipal, satisfet de la primera meitat de mandat

El govern del PSC i ECPM fa números i assegura que tot i la Covid ja s’ha complert més de la meitat del seu pla de mandat municipal

Balanç positiu dels dos anys passats, reivindicació de la feina feta contra la Covid, col·lecció preparada interminable de números i convicció d’estar en la bona línia amb els projectes a futur que depenen d’Europa. Aquests serien els costats entre els que s’emmarca la valoració de la primera meitat de mandat, en boca dels dos socis del govern de Mataró. L’Alcalde David Bote i el segon tinent Sergi Morales posen la feina feta sobre la taula i confien en els resultats a curt, mig i llarg termini de les polítiques endegades fins ara. “Ens hem bolcat en la ciutat pensant en la urgència però també alçant el cap a mig i llarg termini: tenim l’estratègia clara pels nous futurs de la ciutat”; resumeix Bote. 

Segons els comptes de l’Ajuntament, en els dos anys transcorreguts des de l’inici de la legislatura s’han dut a terme el 52% de les accions recollides al pacte d’esquerres entre els dos socis. Més números: a aquesta “més de la meitat” assolida cal afegir-hi un 20% d’accions sobrevingudes per la pandèmia. Pal·liar la Covid-19 i preparar la reconstrucció ha estat un dels aspectes més subratllats. “Hem estat capaços de mantenir el rumb del pla de mandat i activar el pla de reconstrucció, de mirar endavant per una ciutat més justa i pròspera i de tenir els peus a terra, de treballar colze amb colze i avançar en les transformacions necessàries pel futur”, assegura Bote.

Tots dos partits s’han agraït mútuament la lleialtat entre socis i la feina conjunta en el si d’un govern que reivindica les apostes fetes. Un Mataró Bus cada 15 minuts, el nou contracte de la neteja, augmentar recursos en seguretat, evitar un 40% més d’ocupacions d’immobles, desallotjar 15 edificis per raons de seguretat o una fulla de serveis de més de 6,5 milions en polítiques de reconstrucció de la ciutat són alguns dels trumfos que han volgut posar sobre la taula, juntament amb la col·lecció de plans, apostes en nous equipaments com adequar la Nau Minguell o la pista poliesportiva de Cerdanyola o els 20 milions rebuts d’Europa per projectes de transformació.

El govern confia en què reeixeixin les apostes que aspiren a fons Next Generations, que poden ser protagonistes en la segona meitat de mandat i seguir el camí del finançament i reconeixement de projectes com el Reimagine Textile, Lloguem o Ciutat Cuidadora

L'Alcalde David Bote i el líder d'ECPM, Sergi Morales

L'Alcalde David Bote i el líder d'ECPM, Sergi Morales

Abordar els problemes

El govern municipal és conscient de quines problemàtiques cal abordar i dona gran importància a la visió metropolitana, l’associació de municipis similars a Mataró que s’ha creat i on s’han de tractar solucions a aspectes com la desigualtat, la inseguretat o la convivència. “La mirada metropolitana és important per tenir una veu comuna anant allà on es prenen les decisions”, diu Bote. De marge local, però, n’hi ha i l’Alcalde assegura que “la nostra aposta és clara i és treballar per millorar els serveis públics, fent treball comunitari i aixecant la mirada pel futur: toca crear oportunitats de millora de les condicions de vida de les persones”. Respecte les percepcions d’inseguretat ha assegurat que “dediquem i dedicarem recursos a treballar contra els fenòmens que afecten la convivència, és una de les prioritats del govern”.


Els Comuns reivindiquen les seves carteres

Sergi Morales, president del grup municipal d’En Comú Podem reivindica la vigència de l’aposta pel govern d’esquerres “que és el que s’havia votat” i assegura que pel seu grup “hagués estat més fàcil ser a l’oposició però vam demostrar compromís amb la ciutadania”. En aquest sentit ha reivindicat que “tenim un model de ciutat que aposta per les persones, per ser més segura, neta i sostenible” i ha anunciat que la Taula de Reconstrucció “ha passat de la fase d’emergència a la de recuperació i ara vindrà la transformació”. Com a regidor d’ocupació ha reconegut que les dades d’ocupació no són bones però posa en valor l’horitzó del 2030 “pel que seguirem treballant per un canvi de model productiu i de consum que ens permeti avançat en la creació d’ocupació”.

Morales també ha reivindicat la tasca feta en habitatge “que ens està convertint en una referència en aquest àmbit” amb les diferents apostes de la regidoria que lidera Sarai Martínez per incidir en el mercat d’accés a l’habitatge. Una altra de les grans prioritats del govern bipartit, ara que és a la meitat del camí.

Arxivat a:

Comentaris (16)

Joan Fa 3 mesos
Están Parlan de Mataro o de un altre municipio??
Geoffrey Fa 3 mesos
When will they admit that they don't know what to do.......they accept illegal immigrants, robbers, the scum from other countries, they pay them money, it's easy to see these people waiting outside the shop to send money out of Spain to pay other scum to come here for more free money to pay more illegals to come, a round circle, with the council leading.
Caty Fa 3 mesos
Se ríen cada día del ciudadano honrado, en cambio si que miman y tienen satisfecho al ciudadano delincuente. A ver si un día les dan las gracias... Por reírse de esa manera de la gente
Ten Tola Fa 3 mesos
Mataró és actualment la tercera ciutat més pobre de Catalunya. I no m'extranya, és una ciutat grissa, bruta, descuidada, insegura, sense cap projecte engrescador, sense una economia sana i moderna, plena de problemes amb persones recent arrivades, amb un nivell molt baix civic social i cultural,.. anem on bufa el vent, i així ens va. Només cal mirar qui ens mana i qui ens vol manar. Necessitem un canvi significatiu, i volguem o no, l'hem de fer nosaltres, ells ja no faran res.
SOC AIXÍ Fa 3 mesos
A quin mont viu aquest consistori... Si es una vergonya aquesta ciutat! com so miran aquesta gent. !.
mat Fa 3 mesos
Impossible que aquets alcalde sol.lucioni algo si d entrada no vol veure o reconeixer els problemes que tenim com la inseguretat brutal que patim...como pot sol.lucionar algo que diu que no existeix?. Autobombo i res mes.
Miguel Angel Fa 3 mesos
De que ciudad dice que es este alcalde? me lo podéis decir?
Rocafonda i Cerdanyola.. Els cavalls ds troia Fa 3 mesos
Ai no gestioneu bé els greus conflictes d, aquests barris....
Marla Fa 3 mesos
Y lo dicen sin sonrojarse, hay que tener mucho rostro para decir esa mentira que no se creen ni ellos porque Mataró no ha estado tan mal en todos los sentidos, tanto seguridad, económico, laboral, social
Mataroni38 Fa 3 mesos
Es increíble!!! Señor bote. Mataro esta al limite. Y usted no hace nada. Solo mira para el centro de mataro La periferia no le importa nada. Desde luego no volvere a votarle. Que desengaño. Vengase a vivir por plaza rocafonda NO PODEMOS MAS. hay que denunciar a la generalitat el abondono que tenemos y a las televisiones y como no demandar al ayuntsmiento por dejadez y abandono. Esto le explotara a la cara sr bote. Actue porfavor. Y rapido.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive