Un dels protagonistes del Sant Jordi mataroní va ser en Santi, el personatge emblema de la Fundació El Maresme pro persones amb discapacitat. Enguany la col·lecció de contes protagonitzades per ell ha arribat al vuitè número, que es va presentar en el marc de la diada. Prop de 900 alumnes de Mataró es van apropar a la carpa del Parc Central per assistir a la representació teatralitzada del conte, que va dur a terme la Fundació.
El conte, que porta per títol 'Pastís d'aniversari', està escrit per professionals de la residència Llar Santa Maria de la Fundació el Maresme amb suport de la Unitat de disfàgia del CSdM i il·lustrat per Núria Piqué Sala. Enguany, la representació teatralitzada va comptar amb el suport d’un grup de joves voluntaris de l’empresa Bridge 4mobility, que ha facilitat la distribució dels i les alumnes per la carpa seguint les mesures de seguretat previstes en el marc de la pandèmia de Covid.
La col·lecció de contes d’en Santi ja compta amb 8 volums. A cada un dels contes, es planteja una dificultat amb la que es pot trobar en Santi (o un/a company/a) i diferents estratègies que poden ajudar a reflexionar-hi. Són situacions properes i quotidianes que ens apropen a diferents discapacitats o diversitats funcionals. Per fer arribar les històries d’en Santi al màxim de públic infantil possible, aquest Sant Jordi l’Entitat ha distribuït la col·lecció de contes d’en Santi a les biblioteques de la comarca, una acció que se suma a l’habitual lliurament que fa cada any a totes les escoles del Maresme.
La Fundació el Maresme s’ha sumat a la campanya impulsada per dincat, “Un Sant Jordi Inclusiu, a través de la qual les entitats del sector hem fet una crida a l’administració pública, així com a tot el sector cultural del territori, per recordar la importància de fomentar l’accessibilitat cognitiva, adaptant els llibres i textos per tal que tothom els pugui entendre i, així, poder gaudir d’una diada de Sant Jordi més inclusiva.
Comentaris