Fernàndez, Mora i Morgades, durant la signatura del conveni
Fernàndez, Mora i Morgades, durant la signatura del conveni

V. B.

Fundació Maresme demana ‘un esforç’ per fer realitat el projecte Respir

L'entitat i l'Ajuntament acorden cedir temporalment part de l'edifici de plaça dels Bous al CNL mentre la llar Respir no es converteix en realitat

L’Ajuntament i la Fundació Maresme pro persones amb disminució psíquica han arribat a un acord per cedir una part de l’edifici de l’entitat, a la plaça dels Bous, com a seu temporal del Centre de Normalització Lingüística (CNL).  Amb aquest acord, es dóna ús a l’edifici que la Fundació vol convertir en la residència Respir, mentre no aconsegueix finançament i suport de les administracions per tirar-lo endavant. Un fet que els responsables de la Fundació esperen que es resolgui aviat, ja que ho consideren un equipament molt necessari per a les famílies amb persones que pateixen discapacitat psíquica. Per això demanen "un esforç de tots plegats" per tirar-lo endavant.

El regidor Joaquim Fernàndez, com a representant de l’Ajuntament, i el president de la Fundació Privada del Maresme, Josep Morgades, han signat aquest dilluns, dia 21, el conveni i el contracte de la cessió dels espais. L’edifici de la plaça dels Bous es va inaugurar l’any 1978 com a seu de la Fundació i de la majoria dels seus serveis. L’edifici és de titularitat municipal, i el contracte de cessió a la Fundació Maresme, per 30 anys, ja ha caducat.

En aquest mateix immoble, s’hi ubicava l’escola d'educació especkal l’Arboç, que l’any 2011 es va traslladar a Vallveric. La segona planta de l’immoble, per tant, havia quedat buida. Un cop extingit el termini del dret d’ús, la Fundació maresme va demanar-ne una nova autorització a títol de precari, per raons històriques i funcionals. L’edifici es va construir gràcies a l’ajuda i les donacions de molts mataronins que van impulsar el projecte, i s'ha convertit en un emblema de l'entitat.

El projecte Respir
Per donar continuïtat al projecte, la Fundació Maresme vol optar per reconvetir l’edifici en la Llar Residència Respir per a les famílies de les persones amb discapacitat. Quan el projecte sigui una realitat, Respir ha de donar allotjament temporal a les persones amb discapacitat psíquica quan els seus familiars o cuidadors no se’n puguin fer responsables, per qüestions de salut o altres incidències. El problema és que aquest projecte requereix suport financer públic o privat i la concertació de places amb la Generalitat, dues qüestions molt complicades d’aconseguir avui, i per tant està paralitzat.

De cara a donar un ús temporal a l’edifici mentre Respir no és una realitat, Fundació Maresme i Ajuntament han arribat a un acord per cedir la segona planta de l’edifici al Centre de Normalització Lingüística. L’entitat ha hagut de deixar l’edifici del Sidral, a la plaça d’Espanya, perquè presenta problemes estructurals que el fan inhabitable, i necessitava una nova seu per dur a terme la seva activitat.



Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive