-
-

capgros.com

Ferraté aposta per un ensenyament menys uniforme en l’inici de curs del TCM

El president de l'Institut Cerdà dóna una lliçó inaugural del TecnoCampus; Alícia Romero remarca la importància de la emprenedoria

El doctor Gabriel Ferraté, president de l’Institut Cerdà, ha apostat per donar un ensenyament “menys uniforme” en la lliçó inaugural amb la que s’ha donat per començat el curs acadèmic 2010-2011 del TecnoCampus. Per Ferraté, el “món està canviant de manera constant i molt ràpid”, i això provoca “un desconcert i dificultats per adaptar-se” a les noves situació. Per això, el doctor creu que s’ha d’aprofitar “el talent de les persones per formar-los amb un nou mètode”. “Cal adaptar-se als nous temps, i més que ensenyar, s’ha de fer que aprenguin”, en relació als estudiants. Pel president de l’IC, cada persona “és un ser diferent a l’altre”, i per tant “no es pot uniformitzar l’ensenyament com passa aquí i a Europa”. Segons ell, als Estats Units hi ha “més llibertat per ser creatiu”, i ha posat d’exemple, entre d’altres, les legislacions d’un i altre continent.

La presidenta de la Fundació TecnoCampus, Alícia Romero, havia donat la benvinguda minuts abans. La regidora ha volgut destacar la voluntat d’aquest nou centre no només de formar, sinó també de ser un punt de partida “per tenir emprenedoria, voler fer una empresa o un negoci”. Romero ha explicat que l’espai és important, tot i que “el valor està en l’ànima del projecte, en les 180 persones que treballen aquí perquè l’ensenyament tiri endavant i la relació amb el món empresarial també”. Romero ha desgranat algunes xifres del projecte: 8 graus adaptats a Bolonya, formació contínua amb màsters i post-graus i un augment del 40% de la matrícula respecte l’any anterior.

Per la regidora de promoció econòmica, no és casualitat tenir aquestes dades, ja que “tant la infraestructura del nou parc com el pla d’estudis i el treball que hi ha al darrera per fer-lo atractiu” tenen molt a veure en l’elecció dels estudiants. En total, ha parlat de “1300” alumnes, una xifra “impensable fa dos o tres anys”. A més, ha recordat que més del 50% “no són del Maresme”, fet que demostra que el pols d’atracció del TecoCampus està funcionant. Romero, abans d’acabar, ha fet una reflexió: “cal ajudar a formar a les persones, però sobretot, és necessari fer que siguin més competents quan saltin al mercat laboral”. Ja que segons ella, l’augment de titulats any rere any provoca que es demani alguna cosa més que un grau acabat. I en aquest sentit, al TecnoCampus aposten per “l’emprenedoria” com a eix central de la formació dels alumnes.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive