J. Vives

Fecsa Endesa desmunta les torres de mitja tensió de Rocafonda

És el pas previ a l'inici de la reurbanització de la zona contemplada en el pla integral del barri

El desballestament de les torres elèctriques de mitja tensió de Rocafonda-El Palau ha donat el tret de sortida a les obres de reforma integral del barri. Fecsa-Endesa treballa des d'aquest dimecres dia 2 i fins divendres 4 en les tasques de desballestament d'aquestes torres. Aquests treballs s'enmarquen en el conveni de col·laboració entre la companyia elèctrica i l'Ajuntament de Mataró, signat al 2003 amb l'objectiu de desplaçar i remodelar tota la xarxa elèctrica de mitja tensió com a pas previ a l'inici de la reurbanització del sector.

La remodelació de les infraestructures elèctriques a Rocafonda-El Palau s'ha realitzat en dues fases. La primera, finalitzada l'any passat, ha consistit en el desplaçament i soterrament de 30 línies de mitja tensió. Així, durant el primer semestre del 2004 es van aixecar dues torres noves de doble circuit i es van estendre més de 70 quilòmetres de cable de 25 kv subterrani. La segona fase, que es porta a terme aquests dies, consisteix en desmuntar les 21 torres metàl·liques que han quedat en desús així com els 15 quilòmetres de cable aeri. L'operació ha tingut un pressupost d'1.479.166,17 euros, els quals l'ajuntament n'ha aportat 1.031.953,54 euros. D'aquests diners, un 80% (825.562,83 euros) provenen de la subvenció dels Fons de Cohesió de la Unió Europea per al projecte de Recuperació urbana i mediambiental de Rocafonda. La companyia elèctrica ha finançat la resta, que correspon aproximadament al 30% del cost total de l'actuació.

L'alcalde, Joan Antoni Baron, i el director de Fecsa Endesa al Maresme, Alexandre Fàbregas, han assistit avui al desmantellament d'una de les 21 torres de mitja tensió existents a la zona de Rocafonda-El Palau, concretament la que estava situada al davant del CAP i del parvulari del CEIP Germanes Bertomeu. Baron ha destacat la importància d'aquesta operació que “ha permès alliberar les línies de mitja tensió per poder treballar en el desenvolupament urbanístic” a la zona. L'alcalde ha recordat que està previst relligar l'avinguda de Rafael Estrany i la riera de Sant Simó amb la construcció d'un parc, un aparcament en superfície i un altre aparcament soterrat.

Per la seva banda, Fàbregas ha assegurat que gràcies a aquesta operació “el barri guanya en estètica” ja que es redueix l'impacte visual de la xarxa, però ha assegurat que la qualitat del servei “continuarà siguent la mateixa”. El director de Fecsa Endesa també ha reconegut que amb la xarxa soterrada hi ha “un cert risc” que es pugui veure afectada per les obres, però ha afegit que “si es fan bé, demanant plànols per saber per on passa el cable, no ha de passar res”. Fàbregas també ha explicat que l'any vinent es començarà a treballar en el desmantellament de les línies de mitja i baixa tensió en el tram que va de la rotonda de Mata fins a Sant Simó. Segons el director de Fecsa Endesa, per a l'any vinent la inversió a la comarca serà similar a la d'aquest any, que ha estat, sumant les operacions dels dos Vallès i el Maresme, de prop de 50 milions d'euros.

La torre desmantellada avui fa 20 metres d'alçada i 4 tones i s'ha pogut aixecat mitjançant una grua en poc més de deu minuts. Aquesta torre, a l'igual que les 14 que ja s'ahn desmuntat i les sis que encara falten, es tallarà a trossos per tal de facilitat el trasllat del ferro a la deixalleria, on serà reciclat.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive