Espot defensa el tractament 'individualitzat' per reduir el fracàs escolar
La directora general d'Educació Infantil i Primària defensa el nou model, més individualitzat, per millorar les xifres actuals
La directora general d’Educació Infantil i Primària, Alba Espot, ha explicat aquest dijous, dia 27, les línies a seguir per tal de reduir el fracàs escolar en els centres catalans. En un acte celebrat a l’IES Satorras conjuntament amb el director dels Serveis Territorials Maresme Vallès Oriental, Vicent Garcia, Espot ha defensat la voluntat del govern “de reduir el fracàs escolar, actualment en una franja d’entre el 25-30%”. “És la prioritat des del departament, i volem reduir-ho a la meitat si no és en quatre anys, en vuit”, ha afegit. La principal proposta per fer front a aquesta situació a les aules és la de donar una atenció més “individualitzada” als alumnes que tinguin dificultats.
En aquest sentit, Espot ha remarcat que el més important és donar “suport des d’educació infantil”, fet que després s’allargaria a secundària. En total, es donen 36 hores per línia perquè es puguin fer actuacions immediates d’aquest tipus. Ho ha exemplificat: “Si a primària quan s’aprèn a llegir algun nen té problemes amb alguna fonètica, els professors poden fer-ne una observació més a fons i treballar per ajudar-lo; el mateix si algun té problemes amb les multiplicacions, una feina més individual pot derivar en que el problema ve de les sumes”. Per fer front a tot això, es poden fer petits grups per ajudar-los fora del treball de l’aula de 25, o amb un segon professor de reforç per cobrir aquests casos més especials.
Per la seva banda, Vicent Garcia ha parlat també de la creació de ghettos en segons quines escoles, explicant que és un tema que també es vol tractar però que té difícil solució: “Està clar que si hi ha barris amb un número de nouvinguts més elevat, això també repercutirà a les aules de les escoles d’aquell barri; enviar-los a l’altra punta de la ciutat també seria perjudicial per ells tant a nivell d’horaris com a l’hora d’arrelar-se al barri”.
Comentaris