Espais de joc adaptats per a discapacitats a Mataró
Espais de joc adaptats per a discapacitats a Mataró

Els espais de joc de Mataró estaran adaptats als infants amb discapacitats

El Ple aprova una proposta de Junts per Mataró perquè els parcs infantils garanteixin l'accessibilitat a tots els nens i nenes amb diversitat funcional

La ciutat de Mataró vol que les zones de jocs dels parcs i places de la ciutat estiguin adaptades per als infants amb diversitat funcional. Per fer-ho, implementarà un pla d'espais de jocs que tingui en compte les necessitats dels nens i nenes amb discapacitats, de manera que també puguin fer ús d'aquestes instal·lacions amb tota la seguretat i accessibilitat. L'Ajuntament ja havia fet accions en aquest sentit, però ara es vol fer un pas endavant molt més important. 

El Ple de juny va aprovar per unanimitat una proposta de resolució presentada pel grup de Junts per Mataró, amb l'objectiu que els parcs infantils de la ciutat tinguin en compte les necessitats dels infants amb discapacitat. L'acord preveu la creació d'un pla específic, en el termini de dos mesos, que tingui en compte criteris d'accessibilitat. 

En concret, la proposta de Junts per Mataró aprovada pel Ple preveu que en els citats parcs infantils, almenys un de cada dos elements de joc siguin accessibles per a tots els infants, independentment de la seva diversitat funcional. També cal que el paviment sigui de cautxú, l'únic material universalment accessible per als parcs infantils. A banda, s'investigarà la població dels entorns de cada zona de jocs per descobrir si cal introduir un element de joc específic per a la discapacitat. 

L'objectiu, en definitiva, és que la major part dels parcs infantils de Mataró comptin amb criteris d'accessibilitat universal, on puguin jugar junts tots els nens, independentment de les seves capacitats. Mataró en té algun d'adaptat, per exemple al Parc Central, però hi ha molta feina a fer en aquest sentit al conjunt de la ciutat. 

Comentaris (1)

Nando Fa 13 dies
Bona iniciativa. Ja tindria que estar implantat però millor tard que mai

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive