Marcos Orús: “És la primera gran fira en 18 mesos i notem la il·lusió de la gent”. Foto: R. Gallofré
Notícies relacionades
Marcos Orús: “És la primera gran fira en 18 mesos i notem la il·lusió de la gent”. Foto: R. Gallofré

“És la primera gran fira en 18 mesos i notem la il·lusió de la gent”

Parlem amb Marcos Orús, president del Gremi de Firaires de Barcelona i província

Marcos Orús és el president del gremi de firaires de Barcelona i província i té tres atraccions a l'esplanada del Parc Central de Mataró. Parlem amb ell durant les primeres hores de muntatge de la primera gran fira de la demarcació en 18 mesos.

Què suposa poder fer la Fira a Mataró?

Portem un any i mig tancats i tenim molta il·lusió acumulada. És la primera gran fira que ens permet retornar a la nostra feina. Tots els altres sectors han tingut algun moment de poder treballar des que va començar la pandèmia però nosaltres no. Vam treballar amb la Generalitat, amb el Procicat, des de l’octubre que tenim un pla sectorial però fins ara no hem pogut tornar. Són 18 mesos! S’han fet fires petites, alguna cosa, però cap com aquesta.

El sector deu estar econòmicament molt tocat.

De la njit al dia vam ser del primers sectors que ens van tancar i llavors ningú sabia com evolucionaria. Van anar passant els mesos i òbviament molta gent ha canviat de sector. Els més joves han buscat feina i la gent més gran que no tenia possibilitat ha vist com ens havíem d’ajudar entre nosaltres. El Gremi vam fer unes ajudes inicials i després via la Generalitat va arribar al desembre una línia d’ajudes. Ho hem passat molt malament. Tornar a treballar vol dir tornar a posar tots els documents i permisos al dia, per tant al reactivar-nos tot és nou i hem d’avançar molta despesa.

Us heu sentit maltractats per les administracions?

Sí. En totes les reunions que teníem hem notat una mena de discriminació en contra. L’estiu passat vèiem impotents com estaven oberts els bars, Port Aventura o les guinguetes i nosaltres no podíem obrir. Ens van aprovar el pla quan la temporada havia acabat i per Nadal tampoc ens van autoritzar. Aquest hivern vam idear el format parc d’atraccions que és el que intal·lem a Mataró. La Fira serà com un parc d’atraccions.

Quines mesures de seguretat heu hagut d’establir?

Obrirem com obre el Tibidabo, per exemple. Amb tot el recinte perimetrat i amb control d’aforament, també totes les atraccions amb l’espai delimitat, amb una entrada i una sortida, amb mascareta obligatòria, amb desinfecció entre un viatge i l’altre. Apliquem un protocol de màxims perquè així l’Ajuntament ens autoritzés. Si això funciona a Mataró voldrà dir que podem fer temporada.

Mataró és com la clau que obre altres localitats?

Exactament. Tenim altres fires en cartera per mirar de salvar la temporada en els propers quatre mesos. Mataró ens permet tenir l’antecedent perquè altres ajuntaments ens tornin a contractar. 

Què li diries a la gent, perquè confiï i vingui a la Fira?

Estem convençuts que la gent respondrà, perquè veiem que hi ha ganes de fer coses i han de saber que serà un espai segur. Serà la Fira de sempre pel que fa als viatges però abans i després hi haurà una seguretat i unes mesures de màxims. Ens ho prenem com l’oportunitat de demostrar que també ho podem fer bé adaptant-nos, 18 mesos després que decidissin que no érem segurs. Nosaltres tenim molt clar que la salut i la seguretat de les persones és el més important de tot

Comentaris (1)

Que sigui un èxit! Fa 7 mesos
Us mereixeu que tot vagi molt bé. Feu un gran servei portant il·lusió i alegria a la gent, que tant ens convé.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive