Gent amb mascareta pel carrer durant el confinament a Mataró. Foto: R.Gallofré
Gent amb mascareta pel carrer durant el confinament a Mataró. Foto: R.Gallofré

Què es pot fer (i què no) si s'aprova la Fase 0,5 a Mataró i part del Maresme

Si s'aprova la petició de la Generalitat de Catalunya hi haurà més marge pels petits comerços. Ho detallem.

La zona de Barcelona, i per tant Mataró i part del Maresme, encara no poden accedir a la Fase 1 del desconfinament. La Generalitat ha proposat que tota l'àrea metropolitana pugui entrar en una espècie de Fase 0,5 per poder anar escalant paulatinament cap a la normalitat, però: en què es basa aquesta nova fase? A falta de saber si el govern espanyol accepta la petició, detallem tot el que es podrà fer (i què no) si finalment s'entra en aquesta fase intermitja, que es decidirà avui divendres, dia 15.

Què poden fer els comerços

Les botigues i establiments podran obrir sense cita prèvia com fan ara mateix en fase 0. Això sí, sempre que siguin de menys de 400 metres quadrats, pel que grans superfícies o negocis com els concessionaris de moment es troben limitats. Tampoc es permetrà a la Fase 1, en tot cas.

Centres educatius

Les escoles seguiran sense poder fer el seu dia a dia normal, però es permetrien obrir els centres escolars per tasques administratives i per a feines de desinfecció. De moment, la reobertura dels centres, que ja han dit que els menors de sis anys no tornaran fins el setembre, sembla llunyana. Es desconeix què passarà amb els casals d'estiu.

Activitats de culte, museus i biblioteques

Totes les cerimònies religioses es podran reprendre en la fase 0,5, però amb un terç de l'aforament màxim i en el cas dels funerals i tanatoris, limitació de 15 persones a l'aire lliure i de 10 si es fan en un recinte tancat. D'altra banda, els museus podran obrir a un terç del seu aforament i les biblioteques podran oferir préstec de llibres.

Què no es pot fer de la Fase 1

Com que la proposta no és de Fase 1, sinó intermitja, hi ha activitats que no estaran permeses fruit de la següent fase: no es poden obrir hotels ni allotjaments turístics, tampoc pot tornar a la feina el sector agroalimentari i peixater, ni es poden veure espectacles culturals en espais oberts ni tancats. Les reunions de fins a 10 persones tampoc estan permeses en la fase intermitja, ni l'obertura de terrasses.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive