L'acte de proclamació del 2019. Foto: @bautadivori
Notícies relacionades
L'acte de proclamació del 2019. Foto: @bautadivori

Es busca qui vulgui representar a Mataró durant un any

Mataró Pubillatge recull fins el dia 15 candidatures a ser Pubilla, Hereu, Pubilleta o Hereuet de la ciutat

No tothom pot dir que ha estat el representant de la ciutat de Mataró i un bastió de defensa de la cultura catalana per tot Catalunya. Si s’és jove, d’entre 18 i 21 anys, les portes estan obertes per aspirar a aquesta distinció. Si s’és més menut, entre els 7 i els 12, també hi ha oportunitat. Mataró busca hereu i pubilla i també hereuet i pubilleta. Els voluntaris poden contactar amb Mataró Pubillatge a info@pubillatgemataro.cat Això sí, abans del 15 d’octubre.

La pubilla i l’hereu i la pubilleta i l’hereuet seran quatre joves que podran abanderar Mataró arreu del territori català. L’Associació de Veïns de l’Havana i els Mestres del Gai Saber van propiciar la recuperació d’aquesta figura, creant una iniciativa pròpia que acaba per examinar els aspirants i proclamar als càrrecs anuals. Com tot el procés, és una concatenació de passes i ara pertoca la recollida de candidatures. 

Es busca, doncs, els que es promulguen com a representants culturals de la ciutat i que, expliquen els organitzadors, són escollits mitjançant un examen escrit, una redacció i una prova oral sobre cultura i tradicions.

La del pubillatge és “una tradició que permet recuperar la figura de l’Hereu i la pubilla donar-los un nou significat i lluitant per la cultura del nostre país. S’ha convertit en una tradició arrelada a molts municipis de Catalunya.

Comentaris (6)

O Fa 10 dies
Es necessari? Crec que s'hauria de gastar els diners en coses més importants.
Carlos Fa 10 dies
Un mena
Marcos Alucino Fa 10 dies
Que busquen un ciclista ya que es el año de los carriles bici
O Fa 11 dies
Crec que hauríem de gastar el finers en un altre cosa. Ja direu per a qué serveix.
Antonio Recio Fa 11 dies
Cualquier mena de esos que andan sueltos haría una buena representación de lo que tenemos en Mataró, y así dicho sea de paso, al ejercer esa representación fuera de la ciudad, nos libraríamos de paso de su presencia, dado que ni el alcalde, ni la Generalitat, ni el Estado, se ocupan de devolverlos a su país.
Xavi Fa 12 dies
Poca feina, la veritat. Gasteu els diners en seguretat i no en fer el paripé, please.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive