Francesc Teixidó, portaveu d'ERC, en roda de premsa.
Francesc Teixidó, portaveu d'ERC, en roda de premsa.

ERC proposa mesures alternatives a la pujada d’impostos a Mataró

ERC vol que l’Ajuntament estudiï la possibilitat de recaptar amb noves taxes i demana “una càrrega redistributiva, equitativa i útil” per la ciutadania

Tan bon punt el govern municipal de Mataró va anunciar que pel 2021 apujaria l’IBI i la taxa de la brossa ERC ja va sortir en públic a criticar-ho. Passades unes setmanes, el primer partit de l’oposició ha volgut fonamentar el seu rebuig a les ordenances fiscals proposant una sèrie d’alternatives que permetin a l’Ajuntament disposar de recursos sense augmentar la pressió fiscal sobre els mataronins. 

ERC reclama un nou pressupost municipal, fet des de zero

ERC considera especialment demolidor l’IBI “un dels més elevats entre les grans ciutats del país” i reclama a nivell municipal “un Pacte Fiscal, amb el màxim consens, que tingui en compte tots els factors per aconseguir una pressió fiscal justa, equitativa i transformadora, per evitar que taxes i impostos siguin fixats amb la calculadora electoral a les mans”. ERC reclama un nou pressupost, fet des de zero, i també “fer servir els estalvis municipals per a la recuperació social i econòmica de la ciutat i per per ajudar el comerç de proximitat”. 

Els republicans s’oposen a la pujada d’impostos perquè “només es podria demanar un nou esforç a una ciutadania, ja exhausta pels efectes socials i econòmics derivats de la crisi de la Covid-19, si el govern fos capaç de garantir que cada euro de l’Ajuntament es gasta amb la màxima eficiència en benefici del comú. I creiem que no és el cas”. Aposten, per contra, per “una càrrega impositiva justa, redistributiva, equitativa i útil per la ciutadania”. 

En patinet per Mataró. Foto: R. G.

En patinet per Mataró. Foto: R. G.

Algunes alternatives com una taxa als patinets elèctrics

Conscients que fan falta recursos per garantir els serveis públics per part de l’Ajuntament, ERC fa una sèrie de propostes constructives que puguin suplir l’import de la pujada de l’IBI. En aquest sentit proposen des d’estudiar una fiscalitat sobre els patinets elèctrics, taxes sobre rodatges i gravació d’imatges a la via pública, o estudiar gravar econòmicament els pisos turístics i els béns d’entitats religioses no destinats al culte. Proposen també revisar la taxa de tinença d’animals i aplicar el recàrrec en l’IBI dels pisos buits, que Mataró encara no ha implementat. 

Altres propostes de millora dels republicans són “establir incentiu per la millora de la concessió de les llicències fins arribar a la gratuïtat de l'impost en casos que s’ultrapassin els sis mesos en la concessió de permisos, revisar les tarifes de brossa comercial i “aprofundir, de veritat, en la progressivitat fiscal, és a dir, pagar d’acord amb la capacitat econòmica de cadascú en aspectes com la taxa de la brossa, el carnet blau, les escoles Bressol, o l’Escola de Música”.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive