ERC demana canvis al Ple. Foto: R.Gallofré
ERC demana canvis al Ple. Foto: R.Gallofré

ERC demana canvis al Ple i facilitar consultes ciutadanes

ERC planteja “modernitzar” el Ple Municipal per acostar-lo a la ciutadania i instaurar un Ple de debat anual sobre la ciutat

ERC vol vernissar de modernitat el Ple Municipal de l’Ajuntament de Mataró i també planteja canvis en el ROM (Reglament Orgànic Municipal) per afavorir i incentivar les consultes a la ciutadania. L’objectiu, segons el primer partit de l’oposició, és acostar l’Ajuntament i el seu dia a dia a la ciutadania.

Els republicans defensen “una reformulació ben pensada, per promoure el dret a la ciutadania a intervenir a les dinàmiques deliberatives, sentint-se així partícips de les decisions, del disseny i de l’aplicació de les prioritats municipals” i és en aquest sentit que proposen debatre en Comissió una sèrie de canvis respecte el Ple, l’Audiència Prèvia o les consultes ciutadanes. També proposen un Ple especial de debat sobre la ciutat, com el de Política General que es fa al Parlament de Catalunya o l’anual d’estat de la nació que acull les Corts espanyoles. 

En concret, a Esquerra li agradaria fer “més moderns, àgils i atractius pels ciutadans” els Plens i proposen que hi hagi material audiovisual als punts de debat. També en l’Audiència Prèvia demana que hi hagi un torn de rèplica i debat, així com “instaurar una vegada a l’any un Ple de Debat de política general local sobre l’estat de situació general de la ciutat”.

Un moment del Ple Municipal telemàtic de juliol

Un moment del Ple Municipal telemàtic de juliol

Cal recordar que els plens municipals es fan de forma telemàtica des de l'inici de la pandèmia i que ERC ha criticat que les sessions no recuperin la presencialitat. Fonts de l'Ajuntament asseguren que el Saló de Sessions no reuneix les condicions amb les que es podria desenvolupar amb normalitat una sessió del Ple i que, a més, la retransmissió televisiva suposa costos econòmics afegits. 

Més consultes populars

Respecte la possibilitat de dur a terme consultes a la ciutadania sobre aspectes de la ciutat, ERC recorda que “el reglament existeix i l’eina informàtica també. Caldria només la voluntat de desenvolupar-ho i promoure efectivament el dret a la ciutadania a intervenir i contribuir a les grans decisions, disseny i aplicació de les prioritats municipals”. El partit portarà aquesta bateria de propostes a la Comissió Especial d’Organització Municipal i intentarà que la resta de grups sintonitzin amb el seu propòsit.

 

Arxivat a:

Comentaris (1)

i els sous de la càrrega política? Fa 8 mesos
Tenim els barris deixats de tot, el Centre va en camí i he vist al web de transparència que supera el 1,5 milions anuals la despesa dels regidors, les regidores i càrrecs. Això també és modernitzar.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive