Irene Ron

En marxa la nova plataforma educativa de l’Escola Pia Santa Anna

REPORTATGE: Alumnes habituats als ordinadors i eines informàtiques més simples, claus per a la introducció de la tecnogia a les aules

L'ordinador no substituirà els llibres, els complementarà. Aquesta és la filosofia amb la què l'escola pia Santa Anna de Mataró implanta, a partir d'avui, la plataforma GIC (gestió interactiva del coneixement), un conjunt d'utilitats i continguts educatius accessibles via Internet. Pere Vilaseca, director de projectes transversals del centre, explica que GIC «pretén ser un entorn virtual d'aprenentatge que serveixi com un element més per aprendre. No vol substituir la pissarra ni els llibres».

Vilaseca assegura que «jo he fet servir aquesta plataforma per a fer la formació de treball col•laboratiu on line, i va funcionar molt bé». A l'escola de Mataró, la plataforma permetrá gestionar una agenda, consultar diccionaris o bancs d'imatges i formar part de grups que poden compartir dades i activitats, entre d'altres. També hi haurà, a partir del mes que ve, activitats autoevaluatives que facilitaran l'avaluació continuada dels alumnes. «L'important és què hi posem a dintre, quin ús en farem», remarca Vilaseca.

Experts en informàtica als 14 anys

Que la implantació de la nova plataforma tecnològica comenci a les classes de tercer d'ensenyament secundari obligatori (ESO) no és pas casualitat. Aquests alumnes tenen ara 14 anys i, segons Vilaseca, «el seu nivell d'alfabetització informàtica és molt gran i l'experiència que tenim és que hi entren absolutament sense cap problema». Dídac Marín, responsable tècnic de l'empresa que ha desenvolupat la plataforma GIC, assegura haver-ne simplificat la gestió fins al punt que «sense coneixements tècnics elevats es pugui penjar informació a Internet», al si de la plataforma.

Just després de la presentació de la nova plataforma, els alumnes de tercer d'ESO no dubten a explicar que «els ha agradat» el que han vist. En Jordi aprecia especialment la possibilitat de fer servir una adreça de correu (amb 5 megabytes de capacitat), mentre que l'Esther i la Helena troben que el millor són els diccionaris i enciclopèdies disponibles. L'Aurora dóna la raó a les seves companyes: «és que quan busques a Internet, de vegades costa trobar el que vols». En Jordi afegeix que «si tothom ho fa, pot estar molt bé, però és difícil». «Hi ha gent que no té Internet a casa», continua la Helena. Això sí, mentre les activitats es facin a dintre de l'escola, l'opinió és unànim: «cap problema».

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive