Diverses pancartes ocupen els balcons
Diverses pancartes ocupen els balcons

T. Rodon

Els veïns del Sant Francesc de Paula reclamen la instal·lació de pilones

El regidor de Mobilitat s'ha compromès a posar-les a la part posterior i ha deixat les portes obertes a fer-ho també a la part inferior del carrer

Pilones a baix i a dalt o La opinió dels veïns també compta. Aquests són alguns dels missatges que es poden llegir a diferents balcons del carrer Sant Francesc de Paula des del passat divendres, dia 30, dia de la seva inauguració. Els veïns del carrer reclamen que l'ajuntament instal·li pilones a la part inferior, on el carrer conflueix amb el passatge Marina. “El carrer no serà peatonal de veritat perquè els cotxes segueixen passant igualment i el trànsit és perillós; volem un compromís de l'ajuntament d'instal·lar dues pilones”, ha dit un dels veïns, Antoni Terra. L'ajuntament de moment només s'ha compromès a instal·lar-ne a la part superior del carrer, a tocar del Camí Ral, tot i que ha deixat les “portes obertes” a posar-les també a la part inferior.

Segons els veïns, la seguretat és el gran argument pel que demanen la instal·lació de pilones. “L'altre dia vaig sortir al carrer i un cotxe gairebé em passa per damunt; la gent condueix de manera molt brusca”, detalla Maria Rosa Rodríguez, una altra de les veïnes.

De moment, els veïns han mantingut diverses reunions amb l'ajuntament i, segons opinen no els agrada la indefinició de l'ajuntament. “És necessari perquè sinó el carrer es convertirà en un cinturó per la gent que vulgui arribar al centre”, diu Jaume Bartra, un altre veí. Fins i tot els veïns han entregat una cinquantena de signatures a l'ajuntament de Mataró.

Manchado no entén la protesta
Per la seva banda, el regidor de Mobilitat Fermí Manchado ha afirmat mostrar-se “sorprès” per les accions dels veïns. “A l'última reunió vam quedar d'acord que quan acabessin les obres del carrer Sant Antoni debatríem si calia posar una pilona a la part inferior”, ha dit. En aquest sentit, Manchado ha identificat les accions dels veïns com una “mesura de pressió”, tot i que espera arribar a una “posició satisfactòria per tothom”. De moment, només ha confirmat que l'ajuntament instal·larà una pilona a la part superior del carrer Sant Francesc, tot i que ha deixat la porta oberta a instal·lar-la a la part inferior. “Caldrà negociar-ho i parlar-ne i, com sempre, arribar a una posició satisfactòria per tothom; el que no podem fer és tancar el carrer per totes bandes”, ha afegit.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive