Els tretzens premis Creatic han guardonat l'empresa Slid, que ha creat una aplicació mòbil que permet l'intercanvi de targetes de visita a través dels smartphone. El jurat dels guardons, que es van lliurar ahir dimecres al TecnoCampus, va destacar que Slid crea comunitats virtuals gràcies a aquest sistema digital d'intercanvi, una eina que van trobar molt útil per fomentar el networking. El primer premi està dotat amb 4000 euros, una xifra menor a la d’altres anys on s’havia arribat a premiar amb 9000 euros. El segon, dotat amb 2000 euros, va recaure en Watly, un projecte d’aparell purificador d’aigua; i el tercer, amb 1000, va ser per a Cooncert, una promotora musical social.
Els premis es van lliurar en el foyer del TecnoCampus, el marc de la Nit de l'Emprenedor, presentada per l'actor Pep Plaza qui va aportar el toc d’humor a la nit. En total es van presentar 23 projectes als premis Creatic dels quals només 10 en van ser finalistes. Entre ells tot tipus de productes, des d’una empresa per a la fabricació d’impressores 3D a una pàgina web de viatges per a persones amb discapacitat auditiva. Però no només els tres principals guanyadors van ser els únics premiats de la nit sinó que es va donar una menció especial a un dels projectes, anomenat Brainzane basat en el desenvolupament d’un bio marcador que vol ajudar en la investigació del trastorn de dèficit d’atenció.
Slid, nascut fa un any
“Amb la nostra idea volem pensar amb les persones”. Així defineix Alfred Rivas el seu projecte guanyador dels premis Creatic d’enguany. Rivas explica que el projecte va néixer fa poc més d’un any a un bar on un amic els comenta que ha tornat d’un congrés a Boston de medicina amb 250 targetes de visita que ha d’introduir al ordinador. “Les targetes les necessitem però calia buscar una solució a aquest problema”, explica Rivas. Slid és una aplicació per a Iphone i Android que té com a objectiu permetre intercanviar targetes de visita d’un dispositiu a un altra. Això permet formar-se una agenda de contactes professionals a través de la qual es pot fer networking, recomanar professionals, afegir notes, tasques, etc. Però cal remarcar que “els contactes són sempre cara a cara, no som una xarxa social”, afegeix. L’equip de Slid viatja dissabte a Silicon Valley per explicar el projecte a inversos interessats de la zona.
El segon premi Creatic va recaure en Watly, un projecte d’aparell purificador d’aigua que funciona amb energia solar combinada amb energia fotovoltaica, mentre que el tercer va ser per Cooncert, una promotora musical social que pretén fer realitat els concerts proposats pels seguidors dels grups mitjançant el crowdfunding i l’autopromoció. També es va donar un premi de reconeixement a una empresa que s’ha format dins la incubadora del Tecnocampus, Verkami. Així com també a un mitjà de comunicació que dóna veu als emprenedors, el diari ARA. Carles Capdevila, director del rotatiu va ser l’encarregat de recollir el premi on va assegurar que “canviar és molt important i a més és l’única oportunitat per millorar”.
-
El Tecnocampus, un vaixell trenca-gels
L’alcalde de la ciutat, Joan Mora, va definir el Tecnocampus com un vaixell trenca-gels “perquè la ciutat hi va al darrera”. Tot i això va voler deixar clar que “volem continuar sent el un referent pel que fa al gènere de punt, volem fer del turisme i la cultura una indústria però també del talent de les noves tecnologies amb aquest gran actor com és el Tecnocampus”. Malgrat la reducció de les dotacions dels premis Creatic, l’alcalde va assegurar la continuïtat dels guardons. “Estem en un moment de transició on teníem uns patrocinadors i ara en tenim uns altres però mantenir-los amb aquestes circumstancies, no ho deixarem escapar”.
Els guanyadors, amb l'alcalde Joan Mora
Comentaris