-
-

Elles de compres i ells a a la platja: campanya municipal sexista segons la CUP

El partit carrega contra el contingut un anunci de l'Oficina de Turisme de Mataró per assignar un "rol preestablert" a homes i dones, però l'Ajuntament nega que tingui cap component sexista

La CUP ha denunciat el contingut "sexista" d'una campanya municipal de l'Oficina de Turisme de Mataró. L'anunci mostra una dona carregada de bosses de la compra, que es troba amb un home i un infant, presumiblement el seu company i fill d'ambdós, descansant a la platja. "El contingut d’aquesta publicitat és clarament sexista, perquè assigna un rol preestablert a les dones i un altre als homes: elles van de compres i ells s’estan a la platja" afirma el partit anticapitalista en un comunicat. A l'anunci s'hi pot llegir "Quan ella torna de compres, ells no tenen cap pressa".

L'anunci mostra una dona carregada de bosses de la compra, i un home i un nen descansant a la platja

L'anunci, destinat a promoure Mataró com a ciutat de platja i de compres, porta la firma de l'Oficina de Turisme de Mataró, el Consorci de Turisme Costa de Barcelona, la Diputació de Barcelona i Turisme de la Generalitat. La CUP considera que el sexisme "és incompatible amb el propòsit de promocionar el turisme a Mataró". Per això, el partit presentarà una pregunta al Ple sobre aquest anunci. 

"Filem massa prim"

La regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, Dolors Guillén, ha negat que l'anunci tingui cap component sexista. "Me l'he mirat del dret i del revés i encara no li veig el què a aquesta imatge", assegura Guillén. Segons ella, la dona fotografiada "ve de compres, no de fer la compra"; és a dir, que acaba de gaudir del shopping com "un dels actius que té la ciutat", no pas "amb el carretó per fer el dinar a la família mentre els altres descansen". "Crec que filem massa prim", ha reblat. 

"Me l'he mirat del dret i del revés i encara no li veig el què a aquesta imatge", afirma la regidora de Promoció Econòmica

Guillén ha explicat que l'anunci forma part d'una campanya més àmplia anomenada "Mataró, quina descoberta" i que de fet és antic, ja que es va posar en circulació l'any passat. "Durant tot aquest temps s'ha exhibit a tot arreu, a diferents diaris i ciutats, i mai hem rebut cap mena de queixa". Aquest 31 d'agost finalitzava la campanya i per tant es procedirà a retirar els anuncis, però no pas per la queixa de la CUP, matisa la regidora, sinó perquè ja estava previst així. 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive