-
Altres notícies
El TCM oficialitza la seva entrada com a soci a l'APTE
El TecnoCampus va entrar, al novembre, a formar part com a soci de l'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya (APTE). Mataró ja formava part de l'entitat des de l'any 2005, en condició d'afiliat. Després de llargues gestions i l'avaluació del projecte, el TCM és ara soci de ple dret. Les grans beneficiàries seran les empreses tecnològiques.
Antoni Uix substitueix Bonastre com a director del TecnoCampus
El mataroní Antoni Uix es converteix a l'abril en el nou director del TecnoCampus en substitució de Ricard Bonastre, que deixa el càrrec a la Fundació, així com a l'Àrea d'Innovació i Promoció de la Ciutat i a l'EUPM, per anar a una empresa privada. Diego Castillo és el nou cap de l'Àrea d'Innovació i Presidència i Jordi Teixidor, gerent de l'EUPM.
La consultora Everis obre un centre al TecnoCampus 2.0 de Vallveric
L'empresa consultora d'estratègia, negoci i aplicacions, Everis, inaugura a l'edifici del TecnoCampus de Vallveric un centre d'excel·lència dedicat en el desenvolupament i manteniment d'aplicacions informàtiques, així com el suport tècnic de sistemes d'informació. La companyia obre una seu a Mataró amb una trentena de treballadors.
El TecnoCampus rebaixa els costos de lobra i augmenta projecció comarcal
Capgròs repassa les principals notícies de l'any 2008 a la ciutat
Durant el 2008 s’ha donat un fort impuls al projecte TecnoCampus. L’edifici universitari i les dues torres per a empreses ja són força visibles a la zona del Rengle on s’està construint el parc tecnològic, que a finals del 2007 va començar a funcionar en la seva versió 2.0 a Vallveric. El TCM ha estat notícia pel seu finançament i per la fusió de les dues escoles universitàries que s’integraran en un únic centre. El TCM ha tancat l’any amb la rebaixa en un 22% del cost de la seva seu. La crisi econòmica ha obligat a retallar costos i ajustar la inversió prevista, que passa de 60 a 46,5 milions d’euros. Aquesta modificació ha estat possible perquè s’han renegociat preus amb les empreses constructores i perquè s’han retallat elements del projecte inicial, com ara la pèrgola o una de les torres per a empreses, que s’entregarà sense acabats. El TCM clou l’any amb una inversió similar a la prevista inicialment, de 43 milions d’euros. D’aquests, sis milions els aportarà el govern català a través del Cidem, pel trasllat de Cetemsa a un espai de 3000 metres quadrats a l’edifici universitari. Així ho va anunciar l’alcalde, Joan Antoni Baron, al maig, després que al gener el conseller d’economia Antoni Castells tirés pilotes fora sobre l’aportació de la Generalitat en el projecte. El TCM compta també amb un crèdit del Ministeri de Ciència i Innovació. D’altra banda, la Fundació TecnoCampus ha fet un pas endavant per dotar-se de major dimensió comarcal amb la fusió de l’EUM i l’EUPM, i la incorporació del Consell Comarcal als òrgans de govern. La fusió universitària va començar amb un conveni signat entre Ajuntament i CCM al mes de juliol i va culminar amb l’extinció dels organismes autònoms i l’aprovació, per unanimitat, dels nous estatuts de la fundació, que amb la denominació Fundació Pública TCM Mataró Maresme reforcen el caràcter comarcal.
Comentaris