Mala maror a l’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM). La decisió del govern municipal de rescindir a mig curs el contracte del director del centre, Ignasi Gómez, ha encès el claustre de professors, que ha denunciat les retallades “de tot tipus” que estan patint des del mes de setembre passat. En una carta oberta , els professionals de l’EMMM consideren que l’executiu està “prenent decisions en clau de partit, o per interessos polítics o de grup de pressió”, que estan “perjudicant greument el funcionament i la qualitat del centre” i “arriben a atemptar contra els drets dels treballadors”.
Fonts de l’equip directiu del centre expliquen que aquestes mesures s’han concretat en l’eliminació de grups d’alumnes i la fusió arbitrària d’altres, sense criteris pedagògics ni de funcionament. Això ha comportat, entre altres efectes, la modificació de jornades laborals amb el curs ja iniciat. A més, asseguren que a principis de curs el govern ja va intentar acomiadar part de l’equip de direcció, sense que al final es fes efectiu. El passat dia 12, però, el president de l’IME, Pere Galbany, els va comunicar per sorpresa que no renovarien l’actual director. L’equip directiu constata que totes aquestes decisions s’han pres des de l’Institut Municipal d’Educació, sense consultar-ho en cap moment amb el Claustre de professors. “Tot ha arribat per ordre directe, quan encara no s’han dignat ni a venir a conèixer el Claustre ni a assistir a cap classe o audició”, constaten. Tot i que els han assegurat que el presentaran el proper 19 de desembre, encara no els han comunicat qui serà el nou director del centre. Malgrat que desconeixen oficialment les motivacions d’aquestes mesures, la direcció del centre intueix que es deuen a motius “purament econòmics”.
L’EMMM va començar a funcionar l’any 2009 i enguany celebra el seu tercer curs. Actualment compta amb més de 800 alumnes i un equip de més de 40 professionals. Aquests últims, a través da carta oberta, defensen que es tracta d’una de les escoles municipals de música del país “que dóna servei a un major nombre d’usuaris, amb el menor cost per alumne de la província”. A més, destaquen el seu “model descentralitzat” (no compta amb una seu central, sinó que està repartida arreu de la ciutat) que ha permès un “gran impacte social, educatiu i cultural”. L’equip directiu assegura que, malgrat la incertesa viscuda durant aquests mesos, l’activitat pedagògica del centre s’ha desenvolupat amb total normalitat.
-
Comentaris