-
-

V. B.

El PP se centra en la seguretat i la immigració per accedir a l'alcaldia

Partit a partit, anàlisi de les formacions que concorren a les eleccions municipals del 24 de maig a Mataró

Al PP de Mataró no s’estan per romanços. El referent és Xavier Garcia Albiol, el més que polèmic alcalde de Badalona, amic personal del candidat Jose Manuel López i pràcticament l’únic referent electoral d’èxit del partit a Catalunya. D’aquí se’n deriva que la campanya dels populars a la capital del Maresme tingui els dos eixos predominants que van portar Albiol a l’alcaldia: seguretat (més policia) i convivència (o dit d’un altra manera, control de la immigració).

“Ha vingut molta gent de fora en condicions sovint molt precàries, més de la que podem fer front”, comença dient López, per seguir afirmant que “la caritat comença per un mateix, primer hem d’atendre a la gent d’aquí, i si podem després als demés”. Assegura que la fulgurant irrupció de Plataforma per Catalunya a la ciutat fa quatre anys no el condiciona “per res”, però aquesta frase, mal que li pesi, recorda molt al “Primer, els de casa”, eslògan del partit de Mónica Lora. L’arribada de població immigrada ha descendit notablement en els darrers anys, però això no inhibeix pas el candidat del PP d’assegurar que “l’efecte crida es manté” a la ciutat, impulsat per “un Ajuntament que segueix expedint certificats d’empadronament”. “Molta gent es pregunta què venen a fer aquí, si no hi ha feina”, afegeix.

Aquest discurs s’intensifica amb la campanya, però no és pas nou en el PP mataroní. En el darrer mandat no hi ha hagut any que López no hagi reclamat més control sobre el soroll que, segons ell, provoquen alguns membres de la comunitat musulmana de Mataró durant el Ramadà. “Si tanques un bar perquè fa soroll, multes als joves per beure al carrer o impedeixes que un club de futbol entreni a segons quines hores, has de fer el mateix amb qui no para d’incordiar de nit i matinada”, assegura.

Policia les 24 hores
La seva política de seguretat també es vincula a la immigració: proposa càmeres de vigilància i policia 24 hores del dia a Cerdanyola i Rocafonda, els barris amb més població d’origen estranger. Quan se li argumenta que els immigrants no són el la causa de tots els mals, que se’ls empra de boc expiatori per una situació de crisi molt més greu i complexa, López no ho nega, però respon. “digues-li això a una persona de Rocafonda que va comprar el seu pis fa 8 anys i que avui val la meitat”. López es deu a aquesta gent, a la que “li dóna suport”, i de la qual, evidentment, n’espera treure un bon rèdit electoral. “Ens hem preocupat molt pels que ve de fora, i molt poc pels que s’ha quedat en aquests barris, persones grans o amb problemes econòmics que no n’han pogut marxar”, afirma.

López es veu alcalde. Aquest any sí, que dirien a can Barça, malgrat que ell és un madridista confés. "Fa tres anys vam quedar-nos nomes a tres regidors del partit de govern, és la distancia mes curta que hem tingut mai", afirma. I el proper 24 de maig, ningú sap que passarà, però López intueix que el partit més votat no tindrà més de sis o set regidors. “Tenim bones vibracions, en els darrers dies gent de qui no m’ho esperava, que no ha votat mai el PP, m’ha donat la seva confiança i suport”, constata.

Una cara coneguda
A Jose Manuel López el coneix molta gent. És un veterà de la política municipal, i aquesta és una carta a favor que pot jugar respecte a altres candidats més novells o que fins ara no han donat el salt al a primera fila. Confrare del Jesús Captiu i devot de la Setmana Santa mataronina, es mou molt per les entitats de barris com Cerdanyola, la Llàntia o Rocafonda, viver dels seus vots. Tothom coincideix a dir, dins i fora del Ple municipal i encara que estiguin als antípodes de la seva ideologia, que té un tracte cordial i amable, proper.

Quan parla de reactivació econòmica, López tampoc pot estar-se de vincular-ho amb immigració. “Els polígons industrials han de generar riquesa, i no mesquites per resar”, va dir en l’acte de presentació com a candidat, mostrant que d’habilitat per deixar anar frases contundents i polèmiques no n’hi manca. També es mostra favorable a “col·locar una pista d’aterratge si fa falta” perquè el Corte Inglés s’instal·li, sigui com sigui, a Mataró. Una ciutat que, segons li expliquen, molts veïns veuen “bruta, deixada i una mica fora de control”.  Davant d’això, vol impulsar mesures per “retornar l’orgull de ciutat i fomentar el mataroninsme”. Crear nous esdeveniments i fomentar els ja existents, com la Setmana Santa, que considera "la millor de Catalunya" (ell, confrare d'una de les germandats més fortes de la ciutat, ha de saber del que parla). Es mostra favorable a la "política de grans esdeveniments" de CiU, sempre i quan "no ens costin un dineral".

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive