Jubany, Borràs, Safont-Tria i Polvillo durant la roda de premsa.
Jubany, Borràs, Safont-Tria i Polvillo durant la roda de premsa.

R. Radó

El model urbanístic de la ciutat centrarà el programa electoral de la CUP

Els independentistes iniciaran un seguit d'assemblees obertes durant els propers dos mesos per tal d'acabar de dissenyar el programa.

La Candidatura d'Unitat Popular va començar a escalfar motors de cara als comicis municipals i va anunciar que la proposta d'un model urbanístic alternatiu serà una de les bases principals del seu programa electoral. Un dels caps de llista de la CUP, Xavier Safont-Tria, va justificar-ho per dos motius: d'una banda, perquè “és un dels principals temes de preocupació ciutadana” i de l'altra perquè a causa de l'“actual model de creixement tan ràpid i sense reflexió, quan ens n'adonem de tot el que estem perdent ja no podrem tirar enrere”. És per això que els independentistes creuen que “és prioritari posar sobre la taula municipal aquest debat”.

Els independentistes van presentar els resums i les conclusions de les jornades “Per un Mataró habitable” realitzades el passat mes de novembre. Les jornades van girar al voltant del model de ciutat, el patrimoni arquitectònic, la necessitat d'espais públics i equipaments, la mobilitat sostenible, l'accés a l'habitatge i el tractament de residus. Les conclusions conformaran el gruix del programa electoral de la CUP. “Estem satisfets per l'alta participació de les jornades, pel debat generat i molt orgullosos del nivell aportat pels ponents que van participar-hi”, va explicar Joan Jubany.

Per la CUP no n'hi ha prou amb parlar de creixement demogràfic, sinó que cal tenir en compte també un creixement de qualitat de vida, ja que les necessitats d'una ciutat de 150.000 habitants no són les mateixes que les d'una de 100.000 com tenia Mataró fins fa pocs anys: “els equipaments i serveis per a una ciutat de 150.000 persones, si no estaven previstos, cal portar-los fora dels límits de sòl urbanitzable”, va dir Jubany, que també va queixar-se que “ple rere ple s'aproven requalificacions i modificacions del Pla General sense un debat sobre els límits d'aquest pla”.

Carme Polvillo, que encapçala la llista de la CUP juntament amb Safont-Tria, va qualificar de “greu” i “caòtica” la situació de la ciutat a nivell urbanístic i va reclamar a l'ajuntament “ordenació i planificació tenint en compte les necessitats actuals i futures a curt termini” de la ciutat. Polvillo va posar com a exemple d'aquesta situació el canvi de nivell de catalogació de l'antiga fàbrica Fàbregas i de Caralt.

Per la seva banda, L'arquitecte Agàpit Borràs va felicitar-se per la iniciativa de la CUP i va celebrar que “des de l'esquerra es faci un treball per tenir una visió global de la ciutat i trencar la visió fragmentada que produeixen les modificacions puntuals del Pla General”. Borràs, que va defensar aquesta “globalitat de visió” en el disseny del model de ciutat, va posar l'Alt Penedès com a model d'una política urbanística no condicionada pel creixement.

Assemblees obertes
Safont-Tria, però, va voler remarcar que el model de ciutat no serà l'únic eix del programa de la CUP per a les eleccions del 27 de maig. Els independentistes portaran a terme un seguit d'assemblees obertes a diferents sectors i barris de la ciutat durant els propers dos mesos per tal d'acabar de dissenyar el programa. El cap de llista va explicar que d'aquesta manera volen “escoltar el parer d'entitats i persones concretes” i que les conclusions d'aquests debats es presentaran durant la campanya.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive