L'Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees és l'entitat que reuneix els principals municipis espanyols amb una forta presència del tèxtil en el seu entramat econòmic i empresarial. Mataró n'ocupa una vicepresidència a l'Estat espanyol, i com a tal ha acollit la trobada dels representants del país. L'ACTE treballa com a lobby davant les institucions europees en tot allò que afecta la regulació del tèxtil, i dóna suport a les empreses del sector.
El TecnoCampus va ser la seu de la trobada, ahr dimecres, on es van rafirmar les principals línies de treball de l'associació. Els assistents van assenyalar que cal impulsar accions per reforçar la petita i mitjana empresa (PIME), majoritària en el sector, com és el cas de Mataró. Els socis també van apuntar que cal donar suport als emprenedors en aquest àmbit, i apostar per la digitalització per posar en valor el passat tèxtil.
L’acte de dimecres també va servir per formalitzar l’adhesió de Canet de Mar a l'ACTE. Una entitat que, segons la regidora de Promoció Econòmica, Dolors Guilén, és un instrument important perquè els municipis amb una forta presència del tèxtil facin pinya i treballin conjuntament. Guillén va posar com a exemple Cooperatextil, un projecte en el qual participen, a més de Mataró, Sabadell, i properament ho farà Manresa. Aquest web connecta proveïdors perquè treballin conjuntament, i de moment ja té 262 empreses donades d’alta.
-
Pla d'especialització a Mataró
Tots els socis d’ACTE estan treballant els projectes que presentaran als Plans de competitivitat i especialització territorials (PECT’s), que s’emmarquen en les anomenades Estratègies Nacionals i Regionals per a l’Especialització Intel·ligent (RIS3). En el cas de Mataró, la idea és que aquests ajuts ajudin a posar en marxa un ambiciós pla d’especialització en tèxtil tècnic, aprofitant la presència d’un centre tecnològic amb àmplia experiència (Eurecat, l’antiga Cetemmsa) i d’un teixit productiu important.
-
Comentaris