-
-

V. B.

El jaciment Torre Llauder es converteix en campus d'arqueologia de la UAB

La universitat i l'Ajuntament signen un acord per convertir la vil·la romana en un espai de pràctiques per a desenes d'estudiants cada any

La Universitat Autònoma de Barcelona, en col·laboració amb l’Ajuntament, han creat un Campus d’Arqueologia a la vil·la romana de Torre Llauder. El jaciment arqueològic es converteix d’aquesta manera en un espai de pràctiques de camp d’Arqueologia per als estudiants d’aquesta universitat. La masia de Can Boet –ocupada fins a principis de 2013 pel centre artístic de Can Xalant- que està a tocar de la vil·la, també s’ha habilitat per al campus, amb espai d’allotjament per als estudiants.

La col·laboració entre UAB i Mataró ve de lluny,k ja que des de l’any 1998 estudiants realitzen pràctiques de camp al jaciment romà. Però amb l’acord signat el divendres passat, es consolida la creació d’aquest Campus d’Arqueologia UAB. L’objectiu és doble: per una banda, potenciar el treball de camp com una eina essencial en la formació dels estudiants d’Arqueologia. Per l’altra, mantenir un ritme alt a les excavacions a Torre Llauder, amb el pas cada any de desenes d’estudiants. Es calcula que es necessita un mínim de 12 anys per finalitzar tots els treballs necessaris al clos arqueològic.

S’espera que prop d’uns 80 estudiants de primer curs i uns 70 de segon d’Arqueologia de la UAB passin cada any per Torre Llauder, i també estudiants amb més expertesa del segon cicle de la carrera. El conveni signat és per un any, però renovable. El rector de la UAB, Ferran Sancho, va explicar divendres que aquest campus arqueològic és “de nivell internacional”, gràcies tant a les característiques del jaciment com als recursos que ha facilitat l’Ajuntament amb espais com el de Can Boet. Sancho va augurar que per Mataró hi passarà “un volum espectacular” d’estudiants d’Arqueologia.  

'Parc del coneixement'
L'alcalde, Joan Mora, va destacar que amb l'impuls d'aquest campus s'ajuda a crear un "parc del coneixement" en aquest sector de la ciutat, entre el Pla d'en Boet i el Rengle. Un sector que també inclou el TecnoCampus, amb les seves universitats i empreses, i el futur centre integrat de formació professional (projecte encara a les beceroles). "Així podem impulsar el futur dels nostres joves, abordant el coneixement, posada en pràctica i revalorització de la nostra història", va dir. Mora considera que la societat necessita "conèixer el seu passat" per projectar-se de cara al futur.

S'espera també que la iniciativa també sigui un dinamitzador del patrimoni arqueològic del municipi per a la difusió dels resultats científics en els àmbits acadèmics i del públic general.


Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive